23 Haziran 2012 Cumartesi

Ebay'den Clio Alışverişi



Tekrardan merhaba herkese!


Buraya geldiğimden beri en rahat olduğum konu internetten alışverişlerim. Aslında alışveriş yazılarını yazıp yazmamak konusunda biraz tereddütlüyüm. Türkiye'de sizin alamayacağınızı düşündükçe üzülüyorum. Yani eğer alışveriş yazılarını seviyoruz diyorsanız bu seri devam edecek. Yoksa çok ender bir konu olmadığı sürece yayınlamamaya çalışacağım. Karar sizin yani... Ben özellikle internetten yapılan alışverişler hakkında olan yazıları büyük zevkle okuyan biriyim. Neyse gelelim bu postun konusuna...

Clio bir Güney Kore markası... Benim markayla tanışmam ise Kore'de yaşayan Fulya sayesinde oldu. Kendisinden ısrarla kozmetiklerini göstermesini istemiştim ve sağ olsun kırmamıştı beni. Bir insan hem Kore'de yaşar, hem de kozmetik delisi olursa evinde bir sürü markayı bulabilirsiniz. Fulya da onlardan birisi... Kullandığı ürünler arasında bu marka vardı ve ben bilmediğim bir marka olduğu için hem şaşırmış hem de bayağı meraklanmıştım. Fulya da önerince o zamandan takmıştım kafama alacağım bu ürünlerden diye. Yeri gelmişken bu marka sadece büyük alışveriş merkezlerindeki özel satış yerlerinde ve eczanelerde satılıyormuş. O nedenle kolay bulunmayan, üstelik pahalı bir marka...

Gelelim aldığım ürünlere

1- Small Face BB Cream SPF50+
2- Shimmering Base

Ürünlerim üretim yeri Kore... Ben özellikle üretim yerine dikkat ediyorum. Çin olmamasına özen gösteriyorum. Bunun dışında Clio makyajda dramatik çizgilerde ilerliyor. Kore firmaların genelde daha doğal makyajı tercih ederler.




Ben akmall isimli satıcıdan aldım. Zaten ebay'de bu markayı ancak bir-iki satıcıda bulabilirsiniz. Kendisine mesaj atıp "combine shipping" istediğimi ve fiyatta indirim yapmasını söyledim. Aklınızda bulunsun, Korelilerden alışveriş yapacaksanız mutlaka indirimi sorun. Olumsuz yanıt verseler bile şansınızı denemiş olursunuz. Benim 2 dolarlık bir karım oldu. Yüksek bir rakam değil ama aldığınız ürün çoğaldıkça karınız da yüksek olur. 

Satıcı o kadar çok balonlu poşete sarmış ki en az bir on dakika uğraştım paketi açmak için. Üstelik paketimi takipli postayla göndermiş. Kaybolacak riski taşımadım. Ancak satıcıya ısrarla "Bana sample gönderin, Clio'dan almak istediğim bir çok ürün var." dememe rağmen paketin içinden sample çıkmadı. Satıcıya bildirdim ama sorun etmemesini söyledim. Almam bundan sonra o satıcıdan olur biter. Sonuçta Clio benim için vazgeçilmeyecek bir marka değil. Tanıtım yazısını birkaç haftaya yazmaya çalışacağım.

Peki, alışveriş yazıları devam etsin mi? Yoksa etmesin mi kızlar?


9 yorum:

  1. Etsin tabi ki :)
    Yalnız biz Türkiye'den neden alamıyoruz?Merak ettim.Ebay'dan alışveriş yapıyordum bir zamanlar.Epeydir bir şey almıyorum.Bir değişiklik falan mı oldu.
    Blogun çok güzel, vaktin olursa bana da uğra :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım yasak geldi kozmetik ve besin takviyelerine... İnternetten bir sürü kaynak bulabilirsin bununla ilgili...

      Sil
  2. kesinlikle alışveriş yazıları devam etmeli^^
    güzel günlerde kullan :)

    YanıtlaSil
  3. takip etsin tabiki.biz alamasakta ( gerçi takipsiz postayla, gümrükte takılma ihtimaline karşın alanlar var yine de ) senin aldıklarını görmek güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Gönül ister ki siz de alabilseniz.

      Sil
  4. Sen yaz güzelim, hoşumuza gidiyor. Sanki yabancı bloglarda gördüğümüz herşeyi alabiliyor muyuz, onu bırak Türkiye'de gerçek fiyatının 5-6 katına satılanları alabiliyor muyuz ? O yüzden sen yaz, umut dünyası belli olmaz, bir bakarsın yasak kalkmış;P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım. Keşke yasak kalksa o zaman daha rahat ederim hem de siz daha rahat alırsınız. Türkiye'de fahiş fiyatlara satılanları zaten hiç almıyordum ben.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...