5 Mayıs 2012 Cumartesi

Ebay'den Skin Food Alışverişi {Honey Pot Lip Balm}



Beni Twitter'dan takip edenler görmüşlerdir kesin. Anneler Günü dolayısıyla annem için minik bir sipariş verdiğimden bahsetmiştim. Özel günlerde posta geçişlerinde çok sıkı davranılmıyor malumunuz ki öyle de olması gerekir. Millet nasıl sevdiklerine hediye gönderecek yoksa. Daha önce şuradaki yazımda belirtmiştim bu durumu. Yurt dışında arkadaşımız var ama onun da Türkiye'ye gelmesi her zaman mümkün olmuyor. Hal böyle olunca, annemin de dudak kreminin dibi bulduğunu fark edince bu kez farklı bir şey yapmak istedim.

Skin Food hakkında benim düşüncelerimi okumak için tık! 

Şimdi birkaç kendini bilmez buraya mesaj atar diye önceden uyarıyorum. Yok "Yasa dışı işler yapıyorsunuz, millete yol gösteriyorsunuz, suç işliyorsunuz" diye saçma salak şeyler yazıp, tehdit amaçlı yorumlar savurmayın sakın. Çünkü sizi temin ederim ağzınızın payını alırsınız. Allah şükür blogumda böyle bir durumla karşılaşmadım henüz. Kimseyi de karşılaştırmasın ama bazı forumlarda, bloglarda yazarları tehdit ediyorlarmış. Siz kimsiniz ya? Hırsızlık mı yapıyoruz, rüşvet mi veriyoruz, insan mı öldürüyoruz biz? Ne yapıyoruz bir anlasam. Hayret bir şey... Bir defolup gidin lütfen! Bu blogun kapısı herkese açık ama insanların asabını bozmanın da manası yok.

Ben burada ufak bir risk aldım. Paketim gümrüğe takılsa da -anneme veremeyecek olmam dışında- üzülmezdim. Fiyatı da düşüktü zaten. Yine söylüyorum. Benim bu paketim geçti diye sizinki de geçer. Bilmiyorum. O nedenle tutup da, buraya bakarak yorumda bulunmayın. Hele ki büyük kutularla sakın alışveriş yapmayın! Başınız ağrır sonra...

Neyse gelelim konuya... Size bu yazımda belki de ebay'de bulabileceğiniz en iyi satıcılardan biri hakkında bahsetmek istiyorum. Bunun bir değil, bir kaç nedeni var. Açıklayacağım sırayla. Eğer Skin Food alışverişi yapmak istiyorsanız, mutlaka gooditem2012'yi tercih etmenizi öneririm. %100 feedbacke sahip... Ben daha önce bir kez alışveriş yapmıştım. Bu kez de tercihim o oldu.


Annem için üstteki resimde gördüğünüz Honey Pot Lip Balm - Honey'i aldım. Diğerleri hediye... Evet, hepsi hediye... Size boşuna bu satıcıyı önermiyorum değil mi? Sample ürünleri anlarım ama honey pot'u koyduğu o hediye kutusu o kadar çok hoşuma gitti ki anlatamam. Bu satıcıyı kolay kolay bırakmam artık.

Ürün hakkında söyleyebileceğim çok fazla şey yok. Malumunuz annem kullanıyor. Sitesindeki açıklamayı okumak isterseniz buraya buyurun! Tek yorum yapacağım konu; ambalajı çok şirin! Ayrıca kokusu tam annemin istediği gibi... Anneciğime sordum nasıl güzel nemlendirdi mi dudaklarını diye... Çok beğendim deyince daha çok mutlu oldum. Sampleları da bir ara deneyeceğiz hatunun cildinde.  

Gelelim artık satıcıyı tercih etme nedenlerine;

1- Mesajlarınıza çabuk yanıt verir. Bazı satıcılar gibi kaç gün beklemek zorunda kalmazsınız. Üstelik  her ürünle birlikte sample gönderir. Ben bu özelliğini ayrı seviyorum. Buna rağmen fiyatları yüksek tutmaz, orta karardır. Kargo zaten ücretsiz...

2- Bu satıcı orjinal ürün satar.. Annem ballı ürünlere bayıldığı için Skin Food sitesinde bu ürünü görünce "Tamam!" dedim "Bu benim aradığım ürün işte." Ebay'de hiçbir satıcı da yoktu. Ben de bu satıcıya mesaj atıp bu üründen olup olmadığını sordum. Kendisi Skin Food'un bütün ürünlerini listeleyebileceğini çünkü Seul'de dört tane Skin Food mağazasının sahibi olduğunu yazmış. Ben de emin olmak için resimlerini istedim. Alttaki resimler merkez mağazasındanmış sanırım. Bunlar mağaza sahibi olduğunu göstermez diyebilirsiniz, haklı da olabilirsiniz ama fotoğraflardan biri kasadan çekilmiş sanırım. Oraya da her önüne geleni almazlar. Gerçi bir mağaza sahibi neden ebay'de satış yapar onu da anlamadım. Ben olsam uğraşmazdım sanırım. Belki hobi olarak yapmak dışında...

3- Ürünü aldıktan sonra satıcıya mesaj atıp, bu ürünü annem için aldığımı, o nedenle farklı bir adrese gönderip gönderemeyeceğini sordum. Malum benim Ebay ve Paypal adresim farklı... Cevap yine olumlu oldu. Paket 5 gün sonra bizim evin yolunu bulmuş. Annem garibim alışık olmadığı için şaşırmış tabi. Paket onun ismine geldiği halde akşam ben gelene kadar bekletmiş öylece. Ben olsam bana gelmiş bir hediyeyi sanırım o an parçalayarak açardım.

4- İsteklerinizi kırmaz. Sample olarak göndereceği ürünleri kuru ciltlere yönelik göndermesini istedim. Onu da yapmış. Hem de bir değil, iki değil. Tam sekiz adet sample ve bir de bakım kiti koymuş kutuya. Hepsinden önemlisi annem için hediye aldığımı yazdığımda hediye kutusu almış özel olarak. Hangi satıcı böyle bir şey yapar ki? Valla ben daha önce hiç görmedim.

Son olarak bana gönderdiği resimleri buraya ekliyorum. Eğer Ebay'den alışveriş yapma imkanınız varsa -akraba, arkadaş yardımıyla- bu satıcıya bir şans verin. Büyük ihtimalle memnun kalırsınız.

Sizlere aktaracaklarım şimdilik bu kadar canlar... Bu şekilde paketi geçenler var mı aranızda? Azıcık cesaretli olun ya... Kimse bir şey yazmıyor bu konu hakkında. Ben de yazmama kararı alacağım bu gidişle...  








25 yorum:

  1. ben bumarkayı yenı duydum desem ne dersın bılmıyorum da acayip merak ettim
    misha bb sıparısı verdım ben de o kdr urun alıyorum hiç biri yapmadı bana boyle yane satıcıymıs masllah valla

    ben genelde rıca ediyorum uzerıne kozmetık fala yazma dıye yazmıylar
    ne de olsa negatıve feedback verırız dıye endıse edıyolar.
    hemen satıcına ve store a goz atıyorum
    tesekkur ederim
    ayrıca eraf o kdr cok bos konusan ınsa dolu kı
    hiç bri benı kızdırmıyo tırt deyıp gecıyorum
    hangi birine cevap vercen

    neyse ben cok uzatmıyım
    süper paylasım ve cesaret desteklıyorum bu konuda senı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam canım,

      Ben paketim geçti şeklinde birkaç yorum ve mail almıştım. Ben de geçirdim, zaten gördüğünüz gibi yazıyorum. Beni sinirlendiren bu insanların ne çıkarı var da bu şekilde tehdit ediyorlar milleti. Hayret bir şey!

      Eğer markayı merak ediyorsan bu konu hakkında daha önce birkaç yazım vardı. Blogumdan aratabilirsin. Umarım yardımcı olur.

      Sil
  2. söylediğin gbi kimse pek bahsetmiyor bu gümrükten geçiş olayından.oysa herkes bi şekilde merak ediyor.cesaretin için tebrik ediyorum seni.annende güzel günlerde kullansın hediyesini

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım. Bazı bloglarda görüyorum ama çok bahsedilmiyor. Zaten bu bir hediyeydi. Geçmemesi gibi bir durum söz konusu olmazdı sanırım.

      Sil
  3. Merhaba,
    Öyle yorumlarda bulunan insanlar olduğunu duyduğumda gerçekten çok şaşırdım. Yani amaçları nedir? Gümrük memurluğu yapmak onlara mı düştü?
    Ben Gmarketten şu ana kadar hep almak istemiştim Kore kozmetik ürünlerinden çünkü yabancı bloglarda öyle anlatıyorlar ki insanın alası geliyor ^^
    Ama birkaç yerde daha ebayden hediye olarak alınabileceğini okudum. Siz bunu alırken satıcıdan böyle bir istekte bulundunuz mu? Ya da tanıdğınız insanlar var mı böyle almış? Çünkü bu aralar ciddi olarak sipariş vermeyi düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki Türkiye'de gereksiz insan çok fazla. İşleri güçleri olmadığı için bu tarz şeylerle uğraşıyorlar. Ben hediye şeklinde gönderilmesini talep etmiştim satıcıdan. O şekilde geçti sanırım gümrükten. İnternette bu şekilde almış insanlar olduğunu biliyorum. Deneyip görmek lazım.

      Sil
  4. selamlar:) bende ebayden alışveriş yapmak istiyorum kayıt felan oldum ürünlerimi seçtim son aşamada banka kartı ile ödemeye çalıştım olmadı banka kartı ile ödeme yapabilirsiniz diyordu.Bir bilginiz var mı bu konuyla ilgili kredi kartı korkum varda (daha aktifleştirmedim:DD )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebay'den alışveriş yapabilmen için paypal hesabının olması gerekiyor. Paypal'ın sayfası zaten Türkçe girip kredi kartını onaylatıyorsun sonra bir daha kredi kartı numarası kullanman gerekmiyor. Bu kadar basit.

      Sil
  5. Uff, benim zamanımda int.'ten alış-veriş yoktu, lazım olacağını bilsem biraz sıkıp öğrenirdim İngilizceyi :( googitem2012'ye söylesek de Türkçe öğrense, olmaz mı? Hehe, çok zekiyim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla söylemeyi denerim de satıcının ingilizcesi bile çok iyi sayılmaz. Türkçe'yi hangi ara öğrenecek bilmiyorum. XD Öğrense ve Türkiye'ye açsa daha iyi olur değil mi? XD

      Sil
  6. Slm. Ben ilk kez ebaydan birkaç gun önce bb siparişi verdim. İnsallah gelir. Şimdi de Laneige water sleeping pack ve Laneige purify tox Booting essence almak istiyorum. Ancak gmarkette ebaya göre fiyatlar daha uygun. Gmarket hakkında bilgin varmı. Gmarketten de aynı ebay gibi mı alışveriş yapılıyor. Guzzi nin blogunda gmarketten free shiping olarak gelse bile urünler icin gümrükte ekstra odemer oldugu yazıyordu. Bilgin varsa paylaşırsan cok sevinirim. Tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gmarketten hiç alışveriş yapmadım. Bir keresinde yapmaya kalktım ama shipping ücretini görünce vazgeçtim. Çünkü toplamı ebay fiyatından çok fazlaydı. Gümrük konusunda şu an bir yorum yapamıyorum. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

      Sil
  7. İlgilendiğin icin tesekur ederim. Ebaydan aldığım ürünler geldi cok şükür. Tedirgin olmuştum ama elime gecti.

    YanıtlaSil
  8. Amerikada da bulunduğundan soruyorum . Tarte cheek stain ve benefit fine one one isimli alliklar hakkında bilgin varmı. Ben hem dudak hem yanak da kullanılabilecek cok islevli ama doğal görünümlü bı şey arıyorum. Kore kozmetiginde bu tarz bişeyler gördüm. Tint denilen ve cream allik seklinde. Sen ne dersin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla o ürünleri hiç kullanmadım desem. Skin Food ve Etude House'un allıkları çok sevimli görünüyor. İnternetteki yorumları da çok iyi yönde. Onlara bakabilirsiniz.

      Sil
  9. merhaba ben de bir cesaret ebay'den kozmetik ürünü aldım. ucuz bişey alarak gelmezse artık gözden çıkartırım dedim. bugün ürün elime ulaştı. Türkiye'de olmayan hatta olsa da fahiş fiyatlarla satılan bir ürünü yurtdışından almamızın hakkımız olduğunu düşünüyorum. alışverişe devam edeceğim. ama ufak ufak alarak :) daha fazla kore kozmetikleri paylaşırsanız çok sevinirim. sayenizde odak noktam kore kozmetikleri oldu diyebilirim. elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ürünlerin eline ulaşmasına çok sevindim trinity! umarım diğerlerini de sağ salim alırsın...

      Sil
  10. İyi gunler bende skinfood urunlerını denemek istiyorum önerdiğiniz başka ürünler var mı bb krem gıbı birde içinde domuz katkısı var mı bilgilendirirseniz sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ taraftaki arama bölümünden skin food ürünlerini aratabilirsiniz. Domuz katkısı hakkında bir yorum yapamıyorum.

      Sil
  11. peki hiç aliexpressten alışveriş yaptın mı? hiç ozmetik almadım oradan da çakma olup sağlığımızı da bozmasın yoksa fiyatlar çok uygun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef Lace o siteden hiç alışveriş yapmadım. Belki bir denerim. Teşekkürler...

      Sil
  12. Merhaba, ben bundan yaklaşık 1 ay önce ebay den dediğin satıcıdan skinfood un pirinç maskesini aldım, ancak hala elime ulaşmadı, satıcıya mesaj attım 3 gün önce , yakında geleceğini, o çoktan kargoya verdiği için bu konuda birşey yapamayacağını söyledi. Senin ürününün gelmesi ne kadarı bulmuştu? Satıcıyla tekrar mı irtibata geçmeliyim ebay in şikayet bölümüyle mi irtibata geçmeliyim bilemedim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam, benim bir ayda elime ulaşan paketlerimde olmuştu. Malum kayıtsız posta ve ürünün nerede olduğunu kestiremiyoruz. Senin paketinde belki hala ülke ülke geziyordur ya da en kötü ihtimalle kaybolmuştur. İstersen paypaldan paranı talep edebilirsin. Bunun için paketi aldıktan sonra 45 gün içinde talep hakkın var. Paypal'ın sayfasında ayrıntılı açıklamayı bulabilirsin.

      Sil
  13. acaba kozmetik ürünler geçmiyor mu gümrükten gümrükten geçebilmesi için ne yapılmalı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sorunun cevabını bir kaç yazımda açıklamıştım. Blogumdan aratıp bulabilirsin.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...