25 Aralık 2013 Çarşamba

Sessiz ve Sakin Yerler Peri'nin Mekanları


 
Oldum olası çok kalabalık, gürültülü mekanları sevmem. Buluşma mekanları olarak yok Mado'ymuş, yok Burger King'miş hiç seçmemişimdir. Bana göre bir ortam ne kadar sessiz ve sakinse o kadar gidilesidir. Kenarda köşede kalmış, sade bir şekilde dekore edilmiş, abartıdan uzak mekanlar beni temsil ediyor sanki. Öyle yerleri bulunca da öyle mutlu oluyorum ki her defasında gittiğimde ayrı mutluluk ve huzur duyuyorum. Tek başıma sokaktan geçen insanları izlemek ya da sevdiğim bir kitabı okumak en iyi meditasyon benim için...
 
Ankara'da yaşarken bu tarz mekanlarım çoktu. Hem üğrenci olmanın avantajı, hem vakit bolluğu, hem de buluşma mekanlarının bu tarz yerler olması dolayısıyla şanslıydım. Gel gelelim İstanbul'da bu durumu pek yaşayamadım.    
 

 

Rezene Cafe ve Bistro'yu bugün tesadüf eseri keşfettim. İstanbul'da bulduğum sakin ve küçük mekanlardan birisi... Bahariye Caddesi'nde boğanın bayağı yukarısında... Eğer Kadıköy'e giderseniz ve bu tarz mekanları seviyorsanız uğrayabilirsiniz.

Yemek çeşitleri çok fazla değil ancak ev mantısı ve ıslak hamburgerleri mevcut. Ben ıhlamur ve tiramisu sipariş etmiştim. Ihlamuru poşet çay olarak değil de, dal ıhlamur olarak demleyip getirmeleri hoşuma gitti. Tiramisu da çok lezzetliydi hakkını vereyim. Üstelik mekan sahibi ve çalışanları da çok tatlıydı ki benim için en önemli olan da buydu.

Mekanda ayrıca fal da bakılıyor. Eğer meraklıysanız söylemesi benden. Üstelik ben oradayken 3 ayrı kişi kahve falı baktırmak için geldi. Ayrıca İsa'nın doğum günğ nedeniyle mekan sahibi Paskalya yumurtaları ve çörekleri hazırlamış. Hazırladıkları küçük masanın çok hoş göründüğünü söylediğimde, bana da istediğim hangıisi ise almamı söyledi mekan sahibi hanımefendi. Çok sevindim.


 
 
Bu da yumurtam... Morun anlamı para demekmiş. Bakalım 2014'te buluruz belki. Olayı anlattığım Bulgar oda arkadaşım bilmediğimi düşünüp bana "Biz bu yumurtaları Paskalya'da yapıyoruz Christmas'ta değil." diye açıklama yaptı. "Sanırım onlar bilmiyorlardı ya da sadece yapmak istediler." dedim. Gülüp geçtik. Yalnız kız bayağı etkilenmişti. Eh ne de olsa onlar Ramazan ve Kurban Bayramı kutlamıyorlar. Bizim onların dini bayramını kutlamamız, üstelik iki şeyi karıştırıp yapmamız bayağı garibine gitti galiba.

Rezene Cafe, Peri'nin mekanlarından birisi bundan sonra. Siz de Kadıköy'de gezmeyi seven biriyseniz tavsiye ederim.

Sizin bu tarz mekanlarınız var mı peki? Önerin, ben de bir Ankaralı olarak öğreneyim. Kesin dönüşte işime yarayacak.
 

4 yorum:

  1. Ankara'da bahçelievler 7. caddenin ara sokaklarından birine yeni bir wafflecı açılmış , sakin küçük bir mekandı, asıl sevdiğim sahibinin bir kase taze çilek ve bir bardak limonata ikram etmesi olmuştu :)) Ufak tefek jestler insanları mutlu ediyor, ama maalesef kahve satmıyordu :(

    New Year ile Christmas'ı da pek çok kişinin karıştırdığını düşünmüşümdür, bazı ufak ayrımlara dikkat etmiyoruz sanırım..
    İyi yıllar ~~

    meishenmeweishenme.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ankara'da fırsat bulursam gitmek isterim o mekana. Bahçeli'de güzel yerler var zaten. Ben genelde kızılay'daki ücra yerlere takılıyordum ama kesin kapananlar olmuştur içlerinde.

      Chistmas ve yeni yıl her zaman karıştırılıyor ülkemizde. Zaten pek severiz bizim olmayan değerlere sahip çıkmaya. Azcık kendi kültürümüze de odaklansak çok daha güzel olacak. :)

      Sil
  2. kursum nedeniyle kadıköy bu aralar habitatım denilebilir
    listeme ekledim
    kim bilir belki seni de orda görürüm ve tanımam :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında twitter'da resimlerimi paylaşmıştım ben ^_^ Belki de gündelik hayatta bile yanımızdan geçip gidiyoruzdur.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...