19 Mayıs 2012 Cumartesi

IOPE: Moisture Lasting Softener + Emulsion {Cildiniz Neme Doysun}




Guzzi'nin yazıları beni de gaza getirdi. O nedenle Güney Kore kozmetik ürünlerine devam... Şu yazımda size bu markanın başka bir tonik ve emulsionunu yazmıştım. O set bana bugün anlatacağım setin hediyesi olarak gelmişti. Neyse ki o deneme ürünlerini bitirip, asıl seti kullanmaya fırsat bulabildim. 

Makyaj olmasa da cilt bakımı olarak Kore ürünleri artık ilk tercihim ve bu tercihim nedeniyle şu ana kadar hayal kırıklığı da yaşamadım. Belki kullandığım markaları ara ara değiştiririm -rahat durmam ben çünkü biliyorum- ama onun dışında Kore kozmetik ürünlerini artık bu blogda sıkça göreceksiniz demektir. 




IOPE, Amore Pacific bünyesinde olan high-end bir marka... Bu nedenle fiyatları biraz pahalı ama kesinlikle hak ediyor. Uzun süreli kullanabileceğiniz dev gibi şişeleri var. Üstelik ürünler içeriğinde ne yazıyorsa onu aynen yerine getiriyorlar. Beklenmedik bir etkileri ya da eksikleri yok. Kuru ciltlere yönelik Moisture İntense serisi dışında, bir de bu yazımda bulunan Moisture Lasting serisi mevcut. Benim tercihim ikinci seriden yana oldu. Ben sadece tonik ve emulsionunu almıştım. Bu serinin ayrıca kremi de bulunuyor ama havalar ısındığı için cildim ayrıyeten bu ürüne ihtiyaç duymadı. Çok kuru cilde sahip olanlar elbette ki kremini de alsın. Daha iyi sonuç alırlar... 

Emulsion 120ml, softener ise 150 mllik dev şişelerinde geliyor. Toz pembesi renginde, camdan yapılan şık ambalajları var. İlk defa cam şişede bir tonik+emulsion kullanıyorum. Emulsionun şişesi pompalı olduğu halde, diğer ürünün ambalajı normal şişe şeklinde. Keşke o da pompalı olsaydı derken buluyorsunuz kendinizi.  




Gelelim benim yorumuma; ben bu ürünlere bayıldım. Gece alıp yanıma birlikte yatasım, ninniler söyleyesim var. Bir yandan kullanıyorum, bir yandan da "Bitme, sakın bitme, bitemezsin!" şeklinde gözlerinin içine bakıyorum. Kullandıklarım içinde en memnun kaldığım ürünler listesinde başı çekiyorlar artık.

Ürünlerin hafif çiçeksi bir kokuları var. Kesinlikle rahatsız etmiyor. Günde bir kere uygulamak yetiyor. Softener denen ürünü bile cildime uyguladığımda hemen bir rahatlama, bir yumuşama hissettim ki, benim cildim banyodan sonra hassaslaşır, elmacık kemiklerimin üzerinde gerilmeler oluşur. Emulsionu da üzerine uygulamak bana gereğinden fazlasıyla yetti. Hatta bu ürünleri kullanmaya başladıktan sonra nemlendirici maskelerimi de bir süreliğine rafa kaldırdım. Malum havalarda ısındı artık, kışın soğuğu kadar mahvetmiyor cildimi. Ankara'nın kuru soğuğuna alışmış gibi olarak, İstanbul çok fazla çarpmıyor beni. Ancak siz benim gibi yapmayın. Cildinizin nem dengesini hesaplayıp ona göre kullanın ürünlerinizi. 

Bunun dışında söyleyebileceğim tek şey, softener denen ürünü pamukla sürmeye gerek olmadığı... Bu IOPE'nin kendi ürünlerine yönelik bir durum mu, yoksa softener dedikleri ürünler koyu kıvamlı mı oluyor bilmiyorum, ama ben bu ürünleri parmaklarımla yedirdim cildime. Durum pamukla uygulanmış halinden daha iyi sonuçlandı benim için.

Elbette bizim için en büyük sorun bu ürünlere nasıl ulaşabileceğimiz... Ebay, ShopatKorea tarzı sitelerde satışı yapılıyor. Umarım bir gün deneme fırsatını bulursunuz. 

Tavsiye eder miyim? Kesinlikle ederim. Yurt dışına çıkan bir arkadaşınız, akrabanız varsa mutlaka sipariş edin. Al bu ürünlerden diyerek başının etini yiyin. Hiç yapamadınız tehdit edin. Türkiye sınırlarına bu ürünler olmadan girmeyin diye emir verin. 

IOPE ürünlerini deneyen var mı aranızda? Memnun kaldınız mı? Benim gibi çok sevip çıldırma noktasına mı geldiniz? Yazın bakalım! 




10 yorum:

  1. Deneyen olmaz mı var tabii. Bayılan var mı? O da var. Laneige ürünleri almak için sık sık Aritaum'a gidiyorum, İope de o mağazada satılıyor. Bu iki ürünü ve serinin devamını kullanıyorum. (Malum Koreliler bbnin altına yaklaşık 6 7 adet krem sürüyorlar) İope muhteşem!! Verdiğin paraya kesinlikle değiyor. Pompasına bir defa bas bütün yüzüne yetiyor. Üstelik benim de senin gibi kuru bir cilde sahip olduğumu bilmeyen kalmadı sanırım XD
    Softener ve emulsion kullanmayan bulmak çok zor burada. (Seul'den bahsediyorum tabii, zira diğer şehirlerde insanların dış görünüşlerine bu kadar dikkat etmediğini söylüyorlar)
    Softenerler koyu kıvamlı oluyorlar hep. O yüzden hepsini elle sürebiliyorsun. Emulsionların da iki çeşidi oluyor. Birinin kıvamı suya yakın oluyor. Diğeri daha koyu. Ben koyu kıvamlıları seviyorum. Onu da elimle sürüyorum.
    Neden pompası yok bunun?! İsyanına katılıyorum XD Zira özellikle ürünün dibine yaklaşınca can sıkabiliyor bu durum. Neyse, şimdiden endişelenmene gerek yok o zaman için. Büyük ihtimalle aylar sürecek dibine yaklaşman.
    Fırsat bulursan diğer ürünlerini de dene. Hele bir peelingi var ki....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Guzzicim lütfen kozmetik ürünlerini yorumlamaya devam et. Ben çok seviyorum okumayı. Bir dakika ya aslında yayınlama, sen yazdıkça benim alasım geliyor. bütçem sarsılıyor. :D

      İOPE'nin kullandığım tüm ürünlerine bayıldım. Gerçi kaç tane ürününü kullandıysam toplamda? Peelingin adını alabilir miyim? Gerçi benim çok sorunlu değil cildim ama olsun. Bilmemek ayıp değil.

      Son olarak bu ürünler çok şişirilmiş nette sanki fiyat olarak. Kore'de yaklaşık ne kadar fiyatları? Bu ürünler bitince bana gönderirsin değil mi? Lütfen, lütfen gönder. :D

      Sil
  2. iope moisture skin soft peeling gel
    Soft derken lafın gelişi değil gerçekten soft. Muhteşem bir his veriyor yüzüne sürdüğün andan itibaren.
    Ebay'de çok fark olmuyor aslında. Kore'den gönderen satıcı çok çünkü. Skin Food'dan aldığın şeyi mağaza sahibi yolladı yazmıştın ya, çok adam var öyle. O yüzden birkaç dolar farkeder en fazla. Fark etmeyen bir sürü şey de var.
    Iope birazcık pahalı bir markadır zaten. Hele bazı ürünleri aşırı pahalı. Ama şöyle bir durum var; başka herhangi bir marka onların formüllerini kullanamıyor. Yaklaşan formüller bile kullanamıyorlar. Mağazaya gittin mi direkt bununla övünürler hemen :D
    Ben şimdiye kadar çok ürününü kullandım, hepsinden aşırı memnunum. Gözün kapalı al

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi senden özellikle kullandığım ürünlerden bahset derken şunu kastediyorum, seri seri ya bunlar hangisi en etkili ise o olsun benim için. Üstelik senin şöyle bir şansın var, mağazalarına gidip direk kendi uzmanlarından bilgi alabilirsin. Ben bir tarafımı da kassam, internetten bütün kaynakları okusam da senin elde ettiğin bilgiyi alamam.

      Peelingine göz atacağım. Listeme ekledim. Gerçi ebay'de tüm ürünleri yok IOPE'nin ama benim sürekli tercih ettiğim bir satıcı var, ona mail attım. Bakalım cevap bekliyorum. Diğer ürünlerini de kullandıkça yazarım inş.

      Sil
  3. Urunu cok merak ettim, denemek isterdim. Ebay'den mi aldiniz? Bilgi verirseniz cok sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebay'den Amorepacific-global isimli satıcıdan aldım. Eğer şansınız varsa mutlaka deneyin.

      Sil
  4. bio-essence ve ottie diye iki farklı marka buldum ama pek bilgim yok ikisi hakkında skin foodu biliyorum ama çok ucuz fiyatları var http://baryan.en.made-in-china.com şu site de kozmetik ürünleri satıyor sanırım incelemek istersen...

    YanıtlaSil
  5. ottie ve bio-essence diye iki marka budum ve pek bilgi ahibi olamadım yarım yamalak ingilizcemle sanırım http://gdruihu.en.made-in-china.com bu site de iyi bir sitye benziyor tam olarak anlayamasamda =)

    YanıtlaSil
  6. mrblar kore ürünleriyle bende ilgiliyim pekçok marka biliyorum ama nasıl alacağım hakkında en ufak fikrim yok burdaki ürünler çook güzel çoğunu önceden duymuştum zaten.Siz internetten mi sipariş veriyorsunuz yoksa gidip mağazadan mı alıyorsunuz burda herkes ürünler hakkında deniyicem alıcam diye msj atmış nasıl bu kadar kolay ürünleri buluyorlar lütfen benide bilgilendir peri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben şu an Amerika'dayım o nedenle rahat rahat online alışveriş yapabiliyorum. Türkiye'de olanlar sanırım ya yurt dışında olan tanıdıklarına sipariş veriyor ya da yasak da olsa ülkeye bir şekilde kargo yoluyla sokuyorlar.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...