16 Mayıs 2012 Çarşamba

Wild Romance: Hem Seven, Hem Döven Bir Aşk



Uzun zamandır Uzak Doğu yapımlarından bahsetmiyordum. Bunun nedeni bir süreliğine ara vermiş ve dahası -ki bence en kötüsü- aradığım tarzda bir yapıma raslayamamış olmam. Son aylarda Spartacus: Vengeance, Game Of Thrones ve Once Upon a Time'ın da yayınlanması buna tuz biber ekti. Full House'u yarım bırakmış ve Baby-Faced Beauty bitirip hala yorumlayamamış biriyim şu an. Ancak bu diziden bahsetmeden geçemedim.

Twitter'daki konuşmalarımızdan sonra Sevda yani Miss Nefertiti bana bu diziyi önerdi. Bir Protect The Boss kadar olamasa da çok tatlı bir dizi Wild Romance... Başlarda birbirinden nefret eden klasik bir çiftimiz var yine başrolde. Zamanla ve zorlukların bir araya getirmesiyle ikisi birbirini daha iyi tanıyor ve bilindiği üzere aşık oluyorlar. Bu spoiler sayılmaz zaten bir-iki Kore dizisi izleyen 25 IQ'ya sahip birisi bile bunu çözebilir. O nedenle sorun yok.




Gelelim dizinin konusuna; Eun Jae, beyzbolu çok seven, deli dolu, biraz kaçık, korumalık yapan bir kızdır. Martılar ekibinin sıkı taraftarı olan Eun Jae, babasının doğum gününü kutladıkları akşam Park Moo Yeol ile karşılaşır. Park Moo Yeol ise, Martılar'ı şampiyonluktan eleyen takımdadır ve bunun en büyük nedeni ise kendisi olmuştur. O akşam çıkan tartışmada Eun Jae, asıl çocuğumuzu hırpalar ve olayın internette yayılmasıyla, kızımız Park Moo Yeol'un menajeri tarafından dedikoduların bastırılması için koruma görevine getirilir. Her şey yolunda görünse de en büyük sorun ikilinin birbirine tahammül edememesidir.


Diziyi izlediğim diğer romantik-komedi dizilerinden ayıran en büyük özellik başından itibaren belli bir temasının olması... Bu tema ne midir? Esas oğlanımıza zarar vermek isteyen bir sapık... Genelde romantik-komedi KDramaları ilerleyen bölümlerde drama yönelir ancak bu dizi için durum biraz farklı. Dizi son bölümlere doğru gerilim tadını alıyor. Olmuş mu, yoksa olmamış mı diye sorarsanız, ben konu olarak olmamış ama değişiklik bakımından olmuş derim. Dram izlemekten iyidir en azından.

Beyzbol dizinin içinde geçiyor ama ben bu spordan pek anlamam. Zaten dizinin içinde oynanan tek bir maç bile görmedim. Sadece bizim futbol fanatikleri gibi birbirlerini yiyen taraftarlar ve oyuncular vardı. Hepsi bu...

Karakterler ve çiftlere gelecek olursam, dizide aslında üç çiftimiz var. Bir de Park Moo Yeol'un eski sevgilisi giriyor devreye. Ben o tarz şahısları hem gerçek hayatta hem de izlediğim yapımlarda görmeye tahammül edemediğim için pek bahsetmek istemiyorum. Zira bu tipler sinirlerimi bozuyor. Hem ayrılmışsın, hem de onca zamandan sonra bir şeyler olur mu diye geri dönüyorsun... Var mı böyle bir dünya? Bir laf vardır. Köprünün altından çok sular geçti diyerek. Bu tabir ona çok uyuyor.


Neyse gelelim benim favori çiftime, ilk bölümlerde ana çiftimiz favorim olsa da, bakınız bitmek bilmeyen kavgaları, laf dalaşları, içte birbirlerinden nefret etseler de dışarıya karşı barışçıl bir tutum göstermeye çalışmalarını ben çok severek izledim. Ancak bölümler ilerledikçe favori çiftim de değişti. Araya aşk girdikten sonra duygusallaşmaya başlayan Park Moo Yeol-Eun Jae çiftinin yerini, başından dizinin sonuna kadar tatlı ve oldukça farklı bir ilişkileri olan Dong Oh-Menajer Kim aldı.

Dong Ah-Shi, bizim erkek tipli koruma kızımızın en yakın arkadaşı, üstelik de ev sahibesi... Matrak, eğlenceli, biraz uçarı ve çok, çok tatlı... Sohbetleri bir şekilde erotik yapımlara, kitaplara ve aşk konusu geçen her şeye getiriyor. Kore dizilerindeki utangaç tipli ev kızları geyiğini tamamen yerle bir etmiş bir karakter kendisi... Tek işi bütün gün evde oturup aşk romanları okumak, erotik tarzda yapılan filmleri izlemek... Ne yazık ki küçük yaşta ailesinin kaybetmiş ve bu nedenle korktuğu anlarda durmadan saçma şeyler hakkında konuşmak gibi bir özrü dışında hiçbir kusuru yok.

Menajer Kim ise onun tam tersi, oldukça kontrollü, az konuşan, üstelik çok ciddi bir şahıs... İşinin ehli ve bana kalırsa biraz bayık bir karakter... Buna rağmen Dong Oh-shi demesi, kızın yaptıklarına verdiği tepkiler, kızımız ona asıldığında kontrolünü kaybetmemeye çalışması ama bir yandan da onun yanında kalması gerçekten çok ama çok tatlıydı. Eğer zıt karakterlerin aşık olmalarından hoşlanan bir seyirciyseniz, sizin de izlediğinizde favoriniz olacak çift budur. Nokta...




Son olarak dizide kullanılan evlerden bahsetmek istiyorum. Kore dizilerinde kullanılan evlere hayranım. Full House, Secret Garden v.s. Kore'deki evler genelde minicikmiş, yazılanlardan okuyoruz ama sanki tersini ispatlamak için dizilerdeki tüm evler kocaman ve mimari harikası. Hiç olmasa farklı işlevleri olan dizaynı değişik yapılar...  Yemin ederim Türkiye'de olsa ve durumumun da yeteceğini bilsem bu evlerde otururum. Neden Türk dizilerinde böyle evler yok anlamıyorum ki... Benim gördüğüm en farklı tarzda ev, Adını Feriha Koydum'un ilk sezonundaki Hande'nin eviydi. O da bu evler kadar harika değildi bile. Ben bu dizideki Dong Oh-Shinin evine hayran kaldım. Hele iki odayı ayıran, ray sistemli kütüphanesi beni benden aldı. Eh mobilya sektöründe çalışan, üstelik kitap okumayı çok seven benim gibi biri için bulunmaz bir nimet bu...

Dizi için bir puan verecek olursam 10 üzerinden 8 derim. Romantik-komedi severler bir şans verebilir. Bana kalsa favori çiftim için bile izlenecek bir dizi bu...

Diziyi izleyenler neler düşünüyor acaba? En azından Dong-Oh Shi'ninki gibi bir evde oturmak istemezler mi? 

Son olarak evin resmi dışındaki tüm resimler Korea-Fans'tan alıntıdır. Bendeki videonun görüntü kalitesi çok kötüydü. Oradan almak zorunda kaldım. 

8 yorum:

  1. Vall ben diziyi o kadar sevdim ki arşivime eklemeye karar verdim. İyi ki sen de izledin :)) Zaten ikinci çiftimiz korede ve asya dizi sevenler arasında 'en orjinal diyaloglara sahip çift' seçilmiş. Eee yani asansördeki 'Ay Savaşçısı' kostümü diyaloğundan sonra ne beklenirdi ki hehehe

    Ben de bölümler ilerledikçe Dong Oh-Menajer Kim için izler buldum kendimi. Zıt karakterler olmasının yanı sıra kimyalarıda güzeldi ya. Çok sevdim ben bu çifti :)

    Ana çiftimizde çok hoştu. Bayan oyuncuyu Playful Kiss dizisinde izlemiştim ama oyunculuğu ehh idare eder seviyesinde gelmişti bana. Ama Wild Romance dizisinde kendini aşmış gerçekten. Hele saçlarını fönleyip asansörden Park Moo Yeol kapısına geldiği kısımda resmen kahkahalarla güldüm. Bir de güvenlik kamerası diyalogları da çok güzeldi :)

    Bunlar diziyi izleten hoş taraflar. Diğer taraf ise senin de dediğin gibi standart kore dizisi senaryosu dışına çıkması. Bir kere dizide düşmeyen tempo, sıkmayan olaylar zinciri, sıkmayan diyaloglar ve ikili ilişkiler.

    Aşk, dostluk, arkadaşlık, kıskançlık, sadakat, fanatizm, ihanet ve dahası da mevcut. Dizi gerçekten standart üzeri bir yapım olmuş. Ben seviyorum böyle dizileri.

    Ve cümlemi tamamlarken sana 9 End 2 Outs dizisini izlemeni şiddetle tavsiye ediyorum. Ben çok çok beğenip 3 kez izlemiştim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdacım hoşgeldin canım. Valla tavsiyelerine kulak kesileceğim bundan sonra... O diziyi indiriyorum şimdi zaten.

      Dizide sapığın olması romantik-komedi yanına gölge düşürse de farklı olması açısından ben de güzel bir değişiklik olarak buldum. En azından dram girmedi yav araya, onun olmaması bile güzel.

      Playful Kiss'i izlemedim. Animesini de sevmemiştim zaten. O nedenle yol kat etmiş mi bilemem ama mimikleri falan çok güzeldi. Özellikle para avcısı kadının filmini izledikleri sahnelerde çok güldüm ben de. :D

      Menajer Kim tipli erkekleri genelde severim. Soğuk ama ayarında tepkiler vermesini bilecek tipleri... BOF'taki ikinci eleman gibi... Sırf kıza aşık olduğu için bile bence Menajer Kim sevilecek bir tipti. Zaten o kız da olmasa evde kalırdı kendisi... :D

      Sil
    2. Tamam o zaman senden 9 End 2 Outs yorumu bekliyorum. Ama birşey diyeyim sana =) Dizinin her bölümünde beyzbol terimleri üzerinden insan ilişkilerini yorumluyorlar hehe ama dizinin beyzbolla çok accık ilgisi var ;) Gözünü korkutmasın diye şeettirdim ^^

      Aslında evet romantikliğe gölge düşürse de, izleyiciyi ekrana kitleme ve izleyiciyi devamlı kılmayı pek negatif etkilemiyor. Ama mesaj çok güzeldi bence. "Prenses severse, bu bir peri masalıdır. Cadı sevdiği zamansa lanet" Gerçi dizide gayet sapıktı ama olsun mesaj iyiydi hehehe

      Playfull Kiss kore versiyonu sakın izleme iğrenç ötesiX546543541 kadar kötü o derece. Ama ben animesini sevmişti hehe Yaa evet senin dediğin sahnede çok komikti. Oyunculuğu kesinlikle çok daha iyi.

      Ama Donh Ah ilk gördüğünde 'O benim' demişti zaten. bazen yaptıklarının bilinçli mi yaptığını yoksa kendisi öyle olduğundan mı diye kuşkuya düştüm valla hehe Menajer Kim çok iyiydi yav Hanbok fantezisi de hehe Dong Ah çok fenasın kızım =))

      Sil
    3. Ah o diziyi izleyeceğim ve yorumlarımı da yazacağım inşallah. :)

      Playful Kiss izlediğim animeler içinde sanırım beklentilerimi karşılamayan tek yapımdı. Bunda animenin yaratıcısının ölmesi de etkili olabilir bilmiyorum. Konunun gidişini falan sevememiştim.

      Dizi de sapığın son sözleri çok iyiydi. Kadın zaten şair olmak istiyormuş. Tam uydurmuşlar yeminle. Aslında tüm bunları yazımda yazmak istiyorum ama çok fazla soiler bombardımanına girmek istemiyorum doğrusu.

      Donh Oh-Shii bence o hareketleri kasten yaptı. Tamam içinde delilik var ama biraz da sevdiceğini elde etmek istedi. Neden bilmiyorum ama erotik yazılar hazırlaması, o tarz kitaplar okuması falan bana hep Yasemin Abla'yı hatırlatıyor. :D Gerçi günlük hayatta Yasemin Abla nasıldır pek bilmiyorum. :D Sadece ortak noktaları var. İnşallah Yasemin Abla da kendi Menajer Kim'ini bulur.

      Sil
    4. Aslında bende diziler hakkında spoilerden konuşmam ve sevmemde ama bu diziyi izleyen ve seven birini bulunca coştum adeta hehehe

      Değil mi? Bazı yerlerde bilerek yaptığı çok belliydi (örnek öpüşme sahnesi) bazı yerlerde ise çok doğaldı. Boşuna en orjinal çift seçilmediler =)) Değil mi ablamı anımsattı kız bana da :D Hehehe valla kısmet işi böyle şeyler :))

      Sil
  2. valla tanıtımınla beni de canevimden vurdun peri. bu aralar yeni dizilere sardım, ama madem yan çiftimiz için bile izlenir diyorsun, wild romance'i de attım listeye. komedi canavarı olduğum için nasolsa elimdeki dizilerin bitmesi yakındır ;) eline sağlık ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka izle Hikaru... Kesinlikle pişman olmazsın. Özellikle yan çift on numara...

      Sil
    2. Dizinin yan çifti Kore Dizilerinin en orjinal diyaloglarına sahip çift seçilmiş heheh ama gerçekten de öyleler. izleyince sende hak vereceksin hehe

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...