26 Haziran 2012 Salı

Bir Uçuş Deneyimi: Rüya Gibiydi...



Türkiye saatiyle buraya geleli bugün tam bir ay oldu. Arkadaşlarım sağ olsun şu an için sıkıldığım bir anım hiç olmadı. Elbette yalnız olmanın getirdiği bir takım sıkıntılar var ama Türkiye'deyken bu yazıda anlatacağım gibi bir gün yaşayacağımı hiç düşünmemiştim.  

Kısa bir not düşeyim efendim: Bunları paylaşıyorum ama sonra saçma sapan terslikler beni buluyor. Nazara inanan biriyim. Gerçekten korkmaya başladım. Bir maşallah deyin okumadan önce... Neyse şimdi başlayabiliriz.



Koreli arkadaşım bir-iki haftadır pilot arkadaşlarından bahsedip duruyordu. Kendisini ziyaret edip hem de bizimle tanışma amaçlı bulunduğumuz şehre geleceklermiş uçakla. Ancak hava muhalefeti nedeniyle hep ertelemek zorunda kalmıştık. Tam umudumu kesmişken pazar günü arkadaşım arayıp "Hazırlan gelip seni alacağım." dedi. Daha ne olduğunu anlayamadan kendimi terminalde buldum. Beş kız, dört erkek pilottan oluşan grubumuzda Türk nüfusunu temsil eden bir tek bendim tabi ki... O gün sanki Kore dramalarına düşmüşüm gibi hissettim. Korece konuşmalarını sorun etmemelerini, hatta hoşuma gittiğini söyledim. Çok zorda kalmadıkça İngilizce konuşmaya özen gösterdiler.

Hele ki arkadaşımın pilot arkadaşı tam bir beyfendiydi. Arkadaşım beni tanıttıktan sonra "Biz kardeş ülkeyiz. Sizin atalarınız bizim için savaştı. O nedenle sizi çok seviyoruz." tarzında şeyler söyledi. Nasıl mutlu oldum anlatamam. Türkiye'nin son zamanlarda yaşadıklarından da çok rahatsızdı. Biraz konuştuk ama moralimizin bozulmaması için çok fazla derin mevzulara girmemeye çalıştık.



Bizim uçağımız bu planör tarzı minik aletti. Minik dedim ama 4 kişiyi ve biraz da eşyayı alabiliyor. Pilotumuz daha eğitim aşamasındaymış. Çok sevimli klasik bir Güney Koreli... Sohbet ilerleyince "Ben senden bir yaş büyüğüm, o nedenle bana nuna demelisin." dedim. "Türkçe'de nuna nasıl deniliyor? Ben sana öyle hitap etmek istiyorum." dedi. Gülmekten kırılarak ona abla demeyi öğrettim. Bildiğim Korece kelime ve cümleleri söylerken de onlar kırıldı gülmekten.  




Bana Malibu sahiline kadar gidip geri döneceğimiz söylendi. Gerçi benim pek umurumda değildi. Yerden havalanalım yeter diyordum. Uçuşumuz gerçekten çok yumuşaktı. Pilotumuz da zaten bizi alıştırana kadar bekledi, ondan sonra biraz atraksiyon yaptı. İndikten sonra bana "Abla nasıl hissediyorsun? Hoşuna gitti mi?" dedi. "Heyecandan bacaklarım hala titriyor." cevabını alınca daha fazla gülmeye başladı.

Fotoğrafları görüntü kalitesini kaybetmemesi açısından küçültmedim. Yazının sonunda da kalkışımıza ait video ekli... Merak edenler için...



Gece annemi arayıp günümü anlattığımda çok sevindi ama asıl sürprizi yaşayan babam oldu. Babam küçükken pilot olmak istemiş ama maddi zorlukla nedeniyle küçük yaşta çalışmaya başlamış. Benim adıma çok sevindi.


O gün benim için rüya gibiydi. Hani bazen rüyanızda uçarsınız ama sonra bir bakarsınız yere çakılmışsınız. Bana nasıl hissettiğimi sorduklarında "Rüya gibiydi." dedim ve bunu anlattım. "Ancak sonu bu sefer çok güzeldi." dediğimde, onlar da en az benim kadar mutlu olmuş gibiydi. 

O gün hem çok iyi vakit geçirdim hem de bir sürü yeni arkadaşım oldu. Umarım sizin de böyle rüya gibi günleriniz olur.

4 yorum:

  1. KOCAMAN BİR MAŞALLAH ♥

    Harika bir gün geçirmişsin canım. Uçak kalkarken sanki oradaymışım gibi içim hopladı valla :D Umarım bu güzel günlerin güzel arkadaşlıkların devamı gelir :) Senin adına çok sevindim :) Böyle fotolu videolu postları daha çok görmek isteriz :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım... Elimden geldiğince böyle postlar atmaya çalışacağım ama bunları yazabilmem için benim farklı ortamlarda bulunmam gerekir. İnşallah onlar da olur. Gerslerim bu ay çok ağırlaşıyor.

      Sil
  2. muhteşemmm! çok sevindim senin adına pericim, hep böyle güzel anılar biriktir amerikanyada :D :D fotolar da harika çıkmış, ay süper yaa :D ayrıca pilot oğlanla bağını koparma bence, bir yaş bişey değil, ayrıca yine uçma şansın olabilir, eheh :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay sağol canım ya. Bana da hala rüya gibi geliyor. Gerçekten hiç düşünmemiştim böyle bir şeyin olacağını kader işte. Merak etme ilk işi Facebook'umu sormak oldu. Ama öyle bir durum yok. XD Burada çok zor.. Ama yine de görüşmek isterim.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...