2 Temmuz 2013 Salı

Etude House: Collagen Moisfull Facial Freshener + Emulsion

 
 
Koreliler'in cilt bakımı için günde ortalama 5-6 ürün kullandığını artık biliyoruz. En basiti softener + essence + göz kremi + emulsion + krem şeklinde vuku buluyor. Tabi ileri yaşlar için bunların üzerine kırışıklık karşıtı serum ve ampüller ekleniyor. Ben şahsen yaşım gereği kırışıklık karşıtı ürünlere el atmadım. Bu yaşta o ürünleri kullanırsam ilerde ne halt yiyeceğim diye düşünüyorum. Yaşınıza uygun ürünleri kullanmak her zaman daha mantıklıdır.
 
Guzzi bacım aylar öncesinden bize bu ürünleri yazmıştı aslında. Benim de kullandığım ürünler bitince Türkiye'ye gitmeden sipariş vermiş, ülkemdeyken de kullanmaya başlamıştım. Yaklaşık 3 aydır düzenli kullandığım halde daha yarılayamadım bile. Oldukça bereketli ürünler...
 
Bana son zamanlarda cilt bakımı ile ilgili çok fazla soru geliyor. Ben kısaca kendi rutinimden bahsedeyim yeri gelmişken. Ben bu ürünler dışında göz kremim -olmazsa olmazım- ve essence dediğimiz şurada bahsettiğim ürünü kullanıyorum. Ayrıca Vitacreme B12 denilen bir krem de keşfettim ki -ondan da bir ara bahsedeceğim- siz de edinebilirseniz kesinlikle memnun kalırsınız. Şimdi diyeceksiniz ki geriye ne kaldı? Bu kadar ürüne para yatırmak normal mi? Verdiğimiz paraya değer mi? Ben de bu soruları çok sordum kendime. O nedenle hak veriyorum hepinize.
 
Avrupalı kadınlar gibi sadece tonik ve krem kullandığım dönemlere göre cildimin daha güzel ve parlak göründüğünü keşfettim ki, oldukça kuru bir cilde sahibim. Ayrıca bu ürünlerin -evet hepsine ayrı ayrı para ödüyorsunuz- ama ürünleri bitirme süreniz en az 6 ayı buluyor. Ben sadece tonik ve krem kullandığım dönemlerde aldıklarım bana en fazla 2 ay dayanabiliyordu. Performansından memnun kaldığım da çok nadir görülmüştür.    
 
 



Bazı markalar ürünlerinin tanıtımını yaparken şu ibareyi çok kullanırlar. "Tonikle birlikte krem ve göz kremimizi de kullanırsanız çok daha başarılı sonuç alırsınız. " Sanki başka marka kullanınca ters tepki yapacak. Kimyasal reaksiyon gösterecek. Ben bu kafada bir insan olmadım hiç. Kullandığım ürünlerin markaları hep birbirinden farklı olmuştur bugüne kadar. Tonik ve emulsiou genelde aynı markadan seçiyorum ama onun dışındaki ürünleri genelde hangi markadan canım istediyse ondan alıp kullanmışımdır.

Gelelim benim yeni bebeklere... Ürünlerin ikisi de oldukça dayanıklı görünen şeker mi şeker 150mllik cam şişelerde üstelik kutulu halde geliyor. Facial freshener denen ürün, daha önce bahsettiğim softener gibi tonikten daha koyu kıvamlı ve ilk olarak cildime onu uyguluyorum. Emulsion ise artık hepimizin bildiği krem ile tonik arası yine akışkan, losyon gibi bir ürün... Ben kremden önce emulsionu uyguluyorum son olarak.

Ürünlerin ikisinin de çiçeksi bir kokuları var. Kesinlikle rahatsız etmiyor. Eğer cildiniz çok kuru değilse sadece bu iki ürünün bile nemlendirmek için yeterli geleceğine inanıyorum ben. Sıcakların bastırdığı şu günlerde bazen krem sürmeyi bile ihmal ediyorum o derece... Siz benim dediğimi yapın ama yaptığımı yapmayın sakın.

Bu serinin kremini Koreli arkadaşım ve şu anki Türk ev arkadaşım da kullanıyor. Üstelik oldukça da memnunlar... Sadece ben değilim yani övüp övüp bitiremeyen... Neyse gelelim fiyat mevzusuna... Ebay'de tek fiyatları 17 dolardan başlıyor. Tavsiye eder miyim? Deneyin, pişman olmazsınız. Sorularınız olursa da yorum kısmından yazabilirsiniz.

Siz, Etude House ürünlerinden hiç kullandınız mı? Tavsiye edeceğiniz yeni kozmetikler var mı?
 

22 yorum:

  1. Selam,
    Ben bu ürünlerin deneme boyunu almıştım essence ve kremi ile birlikte. Çok memnun kaldım. Bunun dışında merak ettiğim ve bir çok yerde övgüyle bahsedilen worder pore serisi var. Başka kore markası olarak innisfree çok güzel. Bende volkanik serisinin temizleme köpüğü var ve bayılıyorum. Zeytin yağlı vseriyi de çok övüyorlar. Alışveriş için ben roseroseshop.com'u tercih ettim. Türkiye de oturduğum halde ürünler elime ulaştı. Müşteri Hizmetleri çok iyi. Hoşça kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam. Worder pore serisini hiç kullanmadım ama bir bakayım. Innisfree'den de cleansing oilim geldi onun yorumunu deneyip yazacağım bir ara... Site önerisi için teşekkürler. Eğer fiyatları daha uygunsa oradan da alışveriş yapabilirim.

      Sil
  2. Bende guzzi sayesinde bu ürünlere merak saldım ama bir türlü alamadım.Fiyat olarak biraz cep yakar gibi yinede almayı düşünüyorum. Çünkü guzziye getirttiğim iki BB kremdende çok memnunum ve onlarıda guzzi tavsiye etmişti. Boyutları küçük olsada uzun süre kullanılabiliyorlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam fiyatları başta öyle görünse de Etude House marka olarak uygun olanlardan... Iope, Laneige gibi markalar daha pahalı ama hepsi de verdiğin parayı hak ediyor. Üstelik gramajlarının fazla olması da artı bir özellik. :)

      Sil
  3. selam peri..kore kozmetiği,japon kozmetiginden daha mı ilerde?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu söylemek zor her iki ülkenin de iyi ve kaliteli ürünleri var.

      Sil
  4. benim bu kronik nemsizliğimi hiçbir ürün çözemedi.shiesedo çözer dediler ama maalesef ondan da bir sonuç alamadım..hatta bu markanın eczanelerde satıldığını söylemişti shiesedo'nun bir estetisyeni,yani tedavi edici bir özelliği varmış.mış mış mış..insanları güzel uyutmayı seven bir sektör hakikaten:)bir arkadaşım kullanıyo kore ürünlerini, ki o asla normal kozmetiklerden verim alamaz,arko kremi bocalar yüzüne öyle rahat eder düşünün.şimdi bir haftadır denedigi bir kore markası var ,uyguladıgı az bir miktarla yüzünün hep nemli kaldıgını söylüyor, şaşırıyorum ben de, lancome,estee,dior'dan tutun da sözde dermokozmetik olan skinceuthical ve benev'e kadar hemen hemen her markayı denemiş biri olarak..yine sizin yazılarınızda okudum sanıyorum ürünlerin az miktarının nemlendirme için yeterli oldugunu..tabi bu kadar insan kullanıpta memnun kaldıysa ,insan vardır bunda birşey diyo ve araştırmaya başlıyor..bu faydalı bilgileri sadece kendinize saklamayıp,bizlerle paylaştıgınız için çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Özlem, elbette insanların cilt yapıları ve ihtiyaçları çok farklı. Ben o nedenle her zaman kendi cilt tipimden bahseder ona yönelik ürünler kullandığımı belirtirim. Her yazımda da üstüne basa basa söylediğim bir mevzu var. Önce kendi cildinizi analiz edin. Eğer cildinize uygun olmayan ürün kullanırsanız farkında olarak ya da olmayarak "vay efendim o kadar övüyorlardı, bu ürün berbatmış." der ve bu konuda bilgisiz insanlardan biri olursunuz. Bu dünyanın sonu değil ama herkes para verdiği bir şeyinde karşılığını almak ister. Ben isterim yani. Kozmetik sektöründe çok fazla dolap dönüyor. Bloglar bile zaman zaman buna dahil oluyor. Ne kötü...

      Sil
  5. İyi günler...Bu tür konuları çok iyi bildiğinizi blogunuzdaki tanıtım ürünlerinden anlayabiliyorum belki bana da yardım edersiniz diye danışmak istedim.Türkiyedeyim ve burada müşteri memnuniyeti denilen şey azami düzeyde.yani ben bugun watsonsa filan gidip şurda yazdıklarınızdan istesem yüzüme bön bön bakarlar.bu yüzden size danışıyorum.16 yaşımdayım yağlı ve büyük gözenekli sivilceli ve sivilce izleri olan bir cilde sahibim acaba bu yazdıklarınızdan hangileri türkiyede bulunur ve hangilerini kullanmam doğru olur yoksa bu yaşta hiç uğraşma git test çöz mü dersiniz :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam, senin cilt yapın benimkinden çok farklı o nedenle benim kullandığım ürünler sana uymayacaktır. Bunun dışında bu ürünleri Türkiye'de bulacağını sanmıyorum. Yurt dışından sipariş verebilirsin o da biraz riskli olur. Türkiye'de yaşarken bir dönem institut Arnaud markasının ürünlerini kullanmış, memnun kalmıştım. İstersen bu markayı deneyebilirsin. Onun dışında yağlı ciltlere yönelik ürünler kullanmanı zaten söylememe gerek yok diye düşünüyorum.

      Sil
  6. merhabalar
    bende bu ıkı urunden kullanıyorum ama tek ıkısı
    essence alırsam fresher den sonra essence sonra emulsıyon kullanmak gerekır degıl mı ? nemlendırıcı krem olarak onerdeıgınız var mı acaba ?cildim sizinki gibi. sleeping pack favorim ama hergun kullanmaya kıyamıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam essence denen ürünü softenerdan sonra uygulamak daha uygun. Emulsion onlardan sonra kullnılıyor. Ben nemlendirici krem olarak vitacreme b12 kullanıyorum ve çok memnunum. Ancak onu bulamazssan bu serinin kremi de güzel. Benim etrafımda kullananlar var ve tavsiye ediyorlar. Sleeping packi ben de her gün kullanmıyorum. :)

      Sil
  7. Tekrardan merhaba
    Dediğiniz kremi bulmak zor malesef. Ayrıca laneıge purıfy box essence de 40 dolar cıvarına gelıyor. Almadan sıze danısmak ıstedım. Bu serının essence ve nemlendırıcısını alıp ustune laneıge sleepıng pack mı kullansam kı ? Yoksa paraya kıyıp laneıge essence alsam bırde herhangı bır nemlendırıcı mı ? Tabı sleepıng pack baska markaların cok uygun fıyata var ama guvenemedım. Gene laneıge alırım sanırım. Mesele essence ne işe yarar yanı :D Siz değer diyorsanız almayı düşünüyorum çünkü diğer essencelerın tam 2 katı fıyatı merak da ettım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Laneige'in essenceleri daha pahalı... Essence kullandığım dönemlerde yüzümdeki renk dengesizlikleri azaldı. Sonra ben essencei bb krem ya da fondöten altına baz olarak da kullanıyorum. Çok işlevli anlayacağın. Sıcakların bastırdığı şu günlerde ben iki ürün kullansam 3. cildime fazla geliyor sanki. Ama senin cilt yapını bilmediğim için bir şey söyleyemiyorum. Mesela benim koreli ev arkadaşım missha'ın sleeping packini ve etude house'un bu seri kremini kullanıyordu. Essence kullanmıyordu. Ama o her gün sleeping pack uyguluyordu yüzüne. Kendi cilt yapısına göre öyle rahat hissediyormuş. Neyse bence sen de cildinin durumuna göre karar vermelisin. Sonradan keşke dememek için. Sonuçta ucuz bir ürün değil bu...

      Sil
  8. Çok teşekkür ederim haklısınız.

    YanıtlaSil
  9. Birde bunun bir First Essence 'ı var ki o da tam aşk yaşamalık ♥

    YanıtlaSil
  10. Benim cildim karma. Ama kışın kuruduğuğu için Etude house collagen moistfull krem ve essence aldım. Denemek için iki kere kullandım ve yüzümdeki sivilceyi geçirdi. o.O Sana ne kadar teşekkür etsem az yani. :D Şimdi benim merak ettiğim Yüz yıkma jeli ne kullanıyorsun? Ve bana tavsiye edebileceğin cildi kurutayan hassas ciltler için üretilmiş bir yüz yıkama jeli var mı? :) Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam Gizem... Ürünlerden memnun kaldığına sevindim. Ben yüz yıkama jeli değil de daha çok cleansing oil kullanıyorum. Bir dönem Bioderma'nın yüz yıkama jelini -mavi olan- kullanmış ve memnun kalmıştım. Belki sen de beğenirsin. Eğer yakın zamanda bu tarz bir ürün kullanıp memnun kalırsam burada da yazarım. Teşekkürler...

      Sil
  11. Merhaba ben etude house collagen seyahat setini aldim.ama ürünleri nasil uygulayacağımı anlayamadım.freshener dene ürün temizleme jeli gibi bişey mı:( freshener,first essence,emulsuyon,eye cream ve cream setin içindekiler sırası ve kullanımı nasil olmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Freshener bizim toniğe denk geliyyor yani yıkamana gerek yok. :) Sırasıyla freshener, essence, eye cream, emulsion ve en son creami uygulamalısın.

      Sil
  12. ben de daha bugün sipariş verdim kullanmak için sabırsızlanıyorum ama tahmini teslim süresinin 14aralık-13ocak olduğunu görünce üzüldüm:/ teslim tarihleri hep böyle mi acaba? nasıl kullanacağım hakkında bilgiye sahip değilim bir de çok araştırıp INNISFREE Green Tea Balancing Cream adlı bi ürün daha aldım nasıl olcağını merak ediyorum :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...