2 Haziran 2012 Cumartesi

Amerika'nın Yolları Taştan


Ülkemden, ailemden, arkadaşlarımdan kısacası sevdiğim, sahip olduğum her şeyden 11000 kilometre uzaktayım artık. Sanırım ilk günlerin hezimeti olsa gerek biraz burukluk var içimde. Ancak uzun zamandır hayalini kurduğum, bu nedenle kendimi çok zorladığım zamanların olduğunu düşündüğümde kendimi daha iyi hissediyorum. Facebook'tan, Twitter'dan iyi dileklerini eksik etmeyen arkadaşlara çok teşekkürler... Buna bile lüzum görmeyenlere bir şey demiyorum. Kıskançlıktan çatlayın...

Bu ara dizi, film izleyeceğimi pek sanmıyorum. Daha çok "Gezi Yazıları" paylaşacağım sizlerle. Umarım hoşunuza gider. 




True Blood yaklaştıkçe beni de bir heyecan alıyor ki sormayın gitsin. Hele ki okulumun olduğu caddede bu resmi görünce ahanda dedim benim için asmışlar. Eric her gün bakıp bakıp sana iç çekiyorum. Bilesin!!!




Okulumun olduğu caddede birçok restoran var. Kore, Çin, Japon, İran, Lübnan ne ararsanız. Bir Türk restoranı yok zaten. Denemek için Taywan yemeği yedim ama pek beğenmedim.




İlk birkaç günümü babamın bir arkadaşının kızında geçirdim. Şanslıyım diyorum bu yüzden. Yoksa üç-dört gün ya motelde kalacaktım ki burada aşırı pahalı kalacak yerler ya da sokakta yatacaktım homeless misali. Bu havuza bakıp bakıp iç çektim. Hava biraz daha sıcak olaydı...


Evler gerçekten çok güzel... Bu üstteki aslında hiçbir şey gördüklerim yanında. Hele ki nezih bir semtteyseniz zaten kendinizi Hollywood filminde gibi hissediyorsunuz. Türkiye'de de olsa keşke böyle evler diyorsunuz.  




İlk tapiocam... Güney Koreli çok tatlı bir kızla tanıştım. Sıkıldıkça bana haber ver, beraber dışarı çıkarız falan dedi. Onun tavsiyesi üzerine almıştım zaten. Ne olduğunu merak edenler varsa sakız misali minik minik parçalar var içinde. Çok şekerli de değil.




Annemin bavuluma sıkıştırdığı kuruyemiş ve kuru meyveler... Ah ah!!! İyi ki getirmişim onca yoldan...




Yeni yerime yerleştim. Battaniye, yastık falan aldım kendime. Halimi görseydiniz gülmekten ölürdünüz. Koca koca poşetlerle falan... Amerika'da arabanız yoksa hiçsiniz. Dört teker olsun el arabası olsun anasını satıyım!!!  Neyse düzene girecek her şey zamanla.



Allah'tan salonun manzarası yerinde... Güneşte alıyor. Güneşlenmeye çıkarım diye düşünüyorum. Havalar biraz daha ısınsın.




Bunu neden koydum bilmiyorum. Bir dizide görmüştüm sanırım. Aynısı kaldığım evde de var.

Benden şimdilik bu kadar... Hepinizi çok özlüyorum valla... Eğer sorunlarınız olursa, yorum kısmından ya da Twitter'dan sorabilirsiniz. Kendinize çok iyi bakın!  


10 yorum:

  1. merhabalar blogunuzu yeni takip etmeye başladım ve ilk yazınız dün bugünde bu yazınızı okudum ve acayip meraklandım kendi hayallerimden birnide sizde görünce bir kaç soru sorabilrmyim acab?mesela okumaya gittiniz sanırım evet hangi üniversite ve lisans amaçlı mı yoksa yüksek lisans mı?yüksek lisanssa bunun ayarlamasını nasıl yaptınız acaba?(biliorm sormuş bulunmuş oldum dyanamadım inş.cevap verebilirsini:)
    ayşgl_

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam! Ben üniversite mezunuyum. Okulu bitirdikten sonra bir süre çalıştım ve yaptığım birikimle buradayım şimdi. Bir üniversitenin toefl+sertifika programına başladım. Umarım senin hayallerinde gerçekleşir.

      Sil
  2. Dünyanın bütün mutfaklarını tadabileceksin en çok buna sevindim. Mutlaka mutfak deneyimlerini de paylaşmanı isterim. Mesela o resimdeki yemek görsel olarak çok çekici görünüyor ama sen nesini beğenmedin acaba? Ekşi miydi, acı mıydı? Ayh! Ben çok heyecanlandım senin yerine bak şimdi buralarda. Kocaman öpücükler. -positif enerji gönderecektim ama inanmıyorsun ya ondan :) -

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Yasemin Abla ben de buna çok seviniyorum. Habire fotoğraf çekiyorum zaten Japonlar gibi. XD Resimdeki yemek için sorun şuydu tatlı mıydı, acı mıydı, tuzlu muydu bilemedim. O nedenle beğenmedim zaten. Ama Kore yemekleri güzeldi. Beni de restoranda misafir gibi ağırladılar. XD Enerjini de aldım teşekkürler.

      Sil
  3. tapioca da ne ole ki? smoothie gibi bise mi ? sıkma canini peri, alisirsin yaa =)amerika post larini bekliyorum. kendine cok ii bak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla ben de ilk defa içtim. Fena değil ama ben pek sevmiyorum şekerli şeyleri. tuzlu olacak. Postlar gelecek. XD

      Sil
  4. oyy pek hoş görünüyo her şey :) keyfinin iyi olmasına sevindim canım. california iyidir, tadını çıkar oraların :) biz burda gene kışı yaşıyoruz iyi mi, hava bi cee yapıp ısınır gibi oldu, şimdi gene soğuk :/ neyse, iyi gezmeler, TOEFL ve diğer sınavlarında da başarılar ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canımcım. TOEFLı geçeyim zaten senin yanına uzanırım bir herhalde. Ama söz ver bana New York'un altını üstüne getireceğiz. Manhattan'ın girip çıkmadığımız yeri kalmayacak. Ben iki kere gittim b-hiçbir halt anlamadım o şehirden.

      California iyi de bu adamlar o klimalarla donmuyor mu yav. Anlamıyorum ki...

      Sil
  5. Canım bol bol eğlen, alışveriş yap ^^ Toefl'da umarım istediğin gibi gelir :)

    YanıtlaSil
  6. TADF Work and Travel Masası Direktörü Engin İkiz, TADF Web sitesinde, öğrencilerin sorularına daha hızlı cevap vermek amacı ile ” FQA – Sıkça Sorulan Soruların Cevapları ” adli bir bölüm açacaklarını belirterek,gelecek sene içinde ciddi bir çalışmanın yapıldığını belirtti.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...