7 Temmuz 2012 Cumartesi

Peri Ne Yer, Ne İçer? - Volume 2

Herkese selam...

Gezi ve Alışveriş yazılarına ara verip, buralarda ne yiyor ne içiyorum ondan bahsetmek istedim biraz. Bu ülkeye gelip de açlıktan ölüyorum diyen birisi varsa kesin ya salaktır ya da kusura bakmasın biraz mıymıntıdır. Bir kere her damak tadına hitap eden yemeği bulmanız mümkün... Hele ki benim gibi büyük bir şehirde ve göçü yoğun olarak almış bir bölgedeyseniz zaten çok şanslısınız. Neredeyse dünyanın her bölgesine ait mutfağı bulabilirsiniz.

Bir diğer hususta domuz eti meselesi... Şu ana kadar bana bu yönde soru, olumsuz eleştiri, saçmalık gelmedi ama olur da gelir diye açıklama yapmak istedim. Domuz eti elbette yaygın, hatta girdiğiniz her restoranda tavuklu bir yemek söyleseniz bile içinden bacon denen domuz ürünü çıkabiliyor. Ancak domuz eti kadar bu ülkede sığır eti de çok yaygın. Helal kesim değil ama ne yapalım zorda kalıyoruz. Merak edenler için şimdiden söyleyeyim; domuz eti yemiyorum ben.

Neyse gelelim postun asıl konusuna...



Japonya

California Rolls ve iki çeşit salata... Ayrıca yanında lapa gibi bir pilav da geliyor. Fiyatı yaklaşık 8 dolar... Bizim okulun altındaki japon restoranında yemiştim. Tadı fena değildi, hatta fiyatı düşünülürse çok da uygun sayılır. Ancak asıl sorun bitirememiş olmam. Buraya geldiğimden beri tabaklarımı bitiremiyorum. Mübarekler insan evladı için hazırlamıyorlar o tabakları...



Vietnam

İlk defa Vietnam mutfağına ait bir yemek yedim. Bir çeşit noodle soup... İçinden bizim alışık olduğumuz ramen ve dilim dilim doğranmış et parçaları çıkıyor. Tadı fena değildi ama umduğum gibi de çıkmadı. Fiyatı da 9 dolardı.


Tayland

İsmi combination teriyaki... Bizim sebzeli pilavı andırıyor tadı... İçinden sebze, et ve karides parçaları çıkıyor. Ben beğendim şahsen. Şu ana kadar yediğim pilav tarzı yemeklerden en lezzetli olan buydu. Fiyatı da 10 dolardı.


Japonya

Bir alışveriş merkezinin food courtundaki Japon yemekleri satan yerden almıştım bunu da. Fiyatı 6 dolar civarında... Beef Teriyaki ismi, pilav ve sebze de içeriyor. Tadını beğendim. Zaten beef teriyaki bizim pilav üzeri et soteyi anımsatıyor bana...




Japonya

Şimdiye kadar yediğim en lezzetli suşiydi. Yediğiniz yere göre de suşinin tadı çok değişiyor.
Bu menüyü okulumun çevresinde bulunan en ünlü mekanda yedim, arkadaşlarımla birlikte. Fiyatı 12 dolar, diğerlerine göre biraz daha fazla ama kesinlikle hak ediyor. Bu kadar lezzetli olacağını düşünmemiştim şahsen. Bir daha gitmek için sabırsızlanıyorum.




Kore

Koreli arkadaşıma beni gezdirdiği için yemek ısmarlamıştım. Korean Town bizim bulunduğumuz yere arabayla 20 dakika mesafede. Arkadaşım buradaki yemeklerin ülkesindekilerle neredeyse aynı tadı taşıdığını söyledi. Bunlar başlangıçlar... Çoğu kimchi, belki hepsi de kimchidir. Hatırlamıyorum. Hepsi ücretsiz, üstelik yemek süresince bitirdikçe yeniden istiyorsunuz, getiriyorlar. Tadları bana turşu ve acı sosları hatırlattı. İçlerinden favorim birkaç tane var ama isimleri çok zor.




Bunlar da çorbalarımız... Sağdaki domuz eti içerdiği için ben yemedim ama arkadaşım bayağı acı demişti. Soldaki ise soyadan yapılıyormuş. Ben tadını beğendim. Biraz acıydı ama idare etmeye çalıştım. Bir süreden sonra zaten hissetmiyorsunuz. ayrıca pilavıyla birlikte servis edildi. Bana toplam maliyeti 20 dolar...


Türkiye

Eski kaldığım apartmana çok yakın bir Türk restoranı vardı. Bir akşam ev arkadaşımla oraya gittik. Geç kaldığımız için iskender kalmamış şansımıza ama onun yerine Adana Kebap söyledik. Tadı fena değildi ama Türkiye'yle karşılaştırırsak çok beğendiğimi söyleyemeyeceğim. Burada en iyisi bu dedik doğal olarak... Fiyatı ise 11 dolardı.  

Daha eklemek istediğim resimler var ama yazı çok uzayacaktı, ben de bir sonrakine sakladım.

Bu yemeklerden denedikleriniz var mı? Beğendiniz mi, yoksa benim gibi kararsız mı kaldınız?


7 yorum:

  1. combination teriyaki ve Beef Teriyaki benim damak zevkime uygun gibi :) zaten içinde pilav olunca gönül rahatlığıyla yiyebiliriz diye düşünüyorum, ne katılabilirki bir pilava daha fazla, ama et hassas bi konu, türk restaurantı olması iyi bişey ama yabancı mutfakları da denemek ister tabi insan fırsat bu fırsat :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O ikisi bizim damak zevkimize çok yakın. Tğrk restoranı iyi ama tadı hiç Türkiye'deki gibi değil. O nedenle daha çok farklı mutfakları denemeye çalışıyorum.

      Sil
  2. Kimchi jjige!!!! T.T Şu an bir tas (nasıl da duygu sömürüsüne bağladım) kimchi jjige için birini kesebilirim :( Yabancılar pek sevmiyor ama ben Kore'deyken her gün yiyordum belki sen de seversin. Onun ton balıklısını da yapıyorlar içinde domuz falan olmuyor. Gerçi sadesi en güzeli :( Yanındaki de Dwenjang jjige :( Bedava verirler Kore'de et yemeklerinin yanında. Birkaç ay da her gün onu içmiştim böhüüü diye ergen ağlamasına bağlayacağım yine...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımcım atla gel buraya beraber gezip tadını çıkartalım. Bir sürü Kore restoranı var. Gerçi sen ana vatanından yemişsin ama buraları da görmüş olurdun. Olmadı ben birkaç seneye plan yapıp gelirim oralara.

      Sil
  3. evet adanayı denedim:D ama bu et konusunda anladıgım kadarıyla domuz eti olmayanları yiyormuşsun korede yaşayan birinin sitesinde okumuştum domuz etiyle diğer etleri aynı tavada falan yapabiliyorlarmış ona dikkat et bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Dikkat etmek gerekiyor ama bu seferde hiçbir şey yiyemeyiz. sonuçta o yemekler yendikten sonra tabaklar yıkanıyor değil mi? Allah affetsin diyorum.

      Sil
  4. Yalandım resmen. Biz ancak buradaki Sushico'da kazıklanalım...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...