15 Mayıs 2012 Salı

En Çok Tanınan 10 Japon Kozmetik Markası


Önceki yazılarımda Güney Kore'nin, Asya ülkelerinde tanınan ve high-end markalarını yazmıştım. Sırada Japonya'nın tanınmış kozmetik markaları var.

Japonya ve Güney Kore, Uzak Doğuseverler arasında çok sevilen ve bu nedenle çok kıyaslanan iki ülke.(Kültürü, yeme alışkanlıkları, sinema sektörü v.s.) Buna dayanarak, Japon markaları mı daha iyidir, yoksa Kore mi diye bir ayrım yapamam. Her ne kadar Uzak Doğu markalarını bu blogda görseniz de, her iki ülke için bir genelleme yapacak kadar ürün kullanmadım. Yalnız şunu söyleyebilirim; dünya çapında, Japonya'nın kozmetik markaları, Güney Kore'ye göre bayağı önde... Reklam çalışmalarının, farklı ülkelere açılmanın bunda büyük etkisi var. Önceki yazılarımda belirttiğim markaları ancak bizim gibi Uzak Doğu markalarıyla ilgilenenler bilir. Ancak bu yazıdaki -hepsi olmasa da- bir, iki markayı mutlaka görmüş ya da duymuşsunuzdur.   

Japon ve Kore markalarını karşılaştıramam dedim ama bir konuyu da açıklığa kavuşturmak isterim. Japon kozmetik markaları Korelileri firmalara oranla daha pahalı. Bunda Japon Yeni'nin dünya pazarındaki gücü etkili tabi. Japon bir arkadaşıma bu durumu sordum: "Bu ürünler ne kadar pahalı, Japonya'da herkes alabiliyor mu?" dedim. Bana bu kozmetiklerin Japonya'da herkes tarafından rahatlıkla alındığını, oradaki ekonomik duruma göre fiyatlarının çok uygun olduğunu söyledi. Kurdan dolayı Türkiye'de ve dünya çapında fiyatları bence çok yüksek. Ben bu yazıdaki fiyatları yine ebay'i baz alarak yazdım. Bu ürünleri ebay dışında, Rakuten ve imomoko tarzı sitelerde de bulabilirsiniz. 




Sanırım Shiseido'yu Türkiye'de duymayan yoktur. Zira büyük kozmetik mağazalarında bu markanın satışları yapılıyor. Gitti Gidiyor tarzı sitelerde de var. 1872 yılında kurulan bu marka, dünyanın en eski kozmetik şirketiymiş ve şu an piyasadaki dördüncü büyük firmaymış. (Bu yazıyı hazırlayana kadar ben de bilmiyordum.)

Shiseido'nun kendi içerisinde birçok yan markası bulunuyor. Bunlardan birkaçı; Lunasol, UV White... Bu markaların bazıları daha uygun fiyatlı, bazıları daha yüksek... Nedenini bilmiyorum açıkçası. Benim Shiseido'nun rujlarında özellikle gözüm kaldı. Fondötenlerini de denemek isterdim doğrusu... 





Kanebo, Shiseido gibi Türkiye'de bilinen bir marka... Bu markanın bünyesinde tam 17 tane yan marka olduğunu biliyor muydunuz? Mesela jel eyelinerları çok ünlü olan Kate gibi... Fiyatları Kanebo'ya göre daha uygun ve kaliteleri en az onlar kadar iyi... Ben bu ilişkiyi Loreal-Maybelline tarzına benzetiyorum.

Kanebo Madonna'nın favori markalarından birisiymiş. Cilt bakımı ve makyaj malzemeleri çok ünlü ve bu marka high-end ve bir altı ürünler üretiyor. Eh, fiyatlarını tahmin edersiniz artık. Kate markası daha uygun fiyatlı ve ben en azından eyelinerlarını denemek istiyorum.

http://www.sensai-cosmetics.com/




Kao markası da tıpkı Shiseido gibi kökeni eski bir marka, 1887 yılında kurulmuşlar. Diğer Japon markalarına oranla ürünlerin ambalajları daha renkli... Marka yine bir çok alt firmaya sahip. Biore günlük cilt bakım ürünleri çok ünlüymüş mesela. Fiyat olarak daha uygun bir marka Kao, bu nedenle de daha ulaşılabilir. Ancak benim alıp kullanma gibi bir niyetim yok şimdilik. 





Kose, markası AWAKE gruba aitmiş, 1946 yılında kurulmuş ve şu an Japon kozmetik piyasasının 3. büyük firmasından biri olarak görünüyormuş. Açıkçası bu markayı duymuştum ama gözüme takılan, alıp kullanayım dediğim ürünleri olmadı hiç. Fiyatları da aslında diğer markalara göre daha uygun ama içeriğine göre 45 dolara satılan ürünleri de yok değil.


http://www.kose.co.jp/jp/ja/index.html




Sanırım kozmetik meraklılarından bu markayı duymayan yoktur. 1980 yılında kurulan SK-II, dünyanın en pahalı kozmetik markalarından biri olarak görülüyormuş ki bir toniği 60 dolar civarında olan bir marka olduğuna göre ucuz diyemeyiz zaten. Listemde olan bir marka değil, SK-II... 





Japonya'nın lider kozmetik markalarından biri de Fancl, dünya çapıda 200'den fazla mağazası bulunan markanın ayrıca, kataloglarından alışveriş yapan milyonlarca müşterisi bulunuyormuş. Bu marka da diğerleri gibi Türkiye'de yok bildiğim kadarıyla. Olsa eğer temizleme yağlarını kullanmak isterdim. Fancl'ın fiyatları da orta karar... Mesela temizleme yağları 30 dolar civarında...

http://www.fancl.co.jp/index.html




Bu markayı da, makyaj severler arasında bilmeyen yoktur. Çoğuna göre high-end tabir edilse de Shu Uemura high-end bir marka değilmiş. Ben de bu yazıyı hazırlarken öğrendim bunu. Fiyatlarının yüksekliğine bakarak bu şekilde söylemeleri gayet doğal tabi... Kabul ediyorum markanın fiyatları gerçekten yüksek. Bir fondöteni 65 dolar... 

Diğer markaların aksine bu markayı ünlü Japon makyaj artisti Shu Uemura kurmuş ve geliştirmiş. Meşhur eyelash curlerı Şeytan Marka Giyer filminde de gösterilmişti. 





Bu markayı ben de yeni duydum. Özellikle hassas ciltlere özgü ürünleri çok tutuluyormuş. Doğal ve sağlıklı kozmetikleri sevenler için önerilen bir markaymış Acseine.

http://www.acseine.co.jp/




Juju Cosmetics de yeni karşılaştığım bir marka... Özellikle ambalajları çok renkli, diğer markalara göre daha eğlenceli geldi bana. Bu markanın nemlendirici serileri çok meşhurmuş. Fiyatları da diğer markalara göre daha uygun ve ulaşılabilir. 15-20 dolar civarında maskeleri mevcut...




Sanırım DHC'yi duymayan kozmetik meraklısı yoktur. Özellikle temizleme yağı oldukça popüler... Bu markalardan sadece DHC'nin ürününü kullandım. O da temizleme yağıydı zaten. 1976 yılında kurulan marka sadece kozmetik ürünleri üretmiyor. Ayrıca vitamin, sağlıklı gıdalar gibi ürünleri de varmış. Fiyatları da orta karar... Mesela temizleme yağlarının tam boyu 30 dolar civarında...


Benim şimdilik öğrenebildiklerim bunlar canlar... Bundan önce 50 defa dediğim gibi ben dünya kozmetik piyasasının uzmanı değilim. Yazıda yanlış ya da eksik varsa belirtebilirsiniz. Sonuçta internetteki her bilgide %100 doğru değildir. 

Sizin bu markalardan kullandıklarınız ya da kullanmak istedikleriniz var mı? Türkiye'ye gelse alır mısınız? Japon markaları hakkında genel düşünceleriniz neler? 



7 yorum:

  1. Slm :) ebaydeki bb kremlerin fiyatlari cok uygun best saller olanlar var, burda missha bb kremi 90 liraya satiyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki Türkiye'deki firmalar ürünleri fahiş fiyatlara satıyor. Ben de almıyorum onlardan. Bu kadar basit.

      Sil
  2. SK 2'yu burada zengin ahjummalar kullanıyor XD Henüz listene girmesine gerek yok diye düşünüyorum.
    Japon markalarını özellikle göz makyajında tercih ediyorum. 10 numaralar. Kore markaları ile aralarında kalite farkı yok bence. Tabii burada Missha vs. SK 2 yapmıyorum XD Ancak Japonya'nın her şeyi gibi kozmetiği de aşırı pahalı :( Ben Tokyo'da bir milyoncudan 20 milyona eyeliner almıştım gerçi XD Ondan ucuzu da zinhar yoktur herhalde XD

    YanıtlaSil
  3. SK-II zaten oldukça pahalı bir marka. Kozmetik konusunda manyaklıklarım tutuyor ama o kadar para vermeyi şimdilik düşünmüyorum. 3-5 sene sonra çok zengin olursam belki... :D Tamamen duygusal bir mesele yani...

    Kate'in eyelinerlarını alıp kullanırsan yorumlarını yazar mısın? Jel olanların tabi... Alıp denemek istiyorum. MAC'ten daha iyi olduğunu söylüyorlar valla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kere kullanınca insan daha ucuzuna eli gitmiyor zaten. O yüzden uzak durabildiğin kadar durmak gerek XD Ben bu aralar zengin ahjummaların başka bir favori markası Sooryehan'a taktım. Gerçi benim kullandıklarım genç insanlar için olduğundan ötürü fiyatları "nispeten" uygun. Ancak orta yaşlı kadınlar için kavanozu 200 dolara kremler var :D Diğer pahalı markalara oranla Kore markalarını daha çok seviyorum çünkü gramajları çok yüksek oluyor :D Zaten paraya kıyıp aldığın kremi öyle avuç avuç sürmene de gerek kalmıyor :D O yüzden mantıklı geliyor... Falan filan derken sermayeyi bir süreliğine kediye yüklüyorsun :D
      Jel eyeliner kullanmayı bir türlü beceremiyorum XD Ama Japon markalarının kalitesini sana şöyle söyleyeyim sana
      Hayatında daha önce eyeliner sürmeyi beceremeyen ben "super quick liquid eyeliner ex" ile başarılı oldum ilk defa :D Kore'de 20 dolara satılıyordu, Japonya'da da 890 Yen gibi bir şeydi. Fiyatı çok uygun, çok çabuk kuruyor, asla dağılmıyor, su geçirmiyor, elleri rahat durmayan ben bile gün içerisinde dağıtmayı beceremiyorum. Büyük ihtimalle Japonya'da bulabileceğim en ucuz eyeliner buydu :D (Çünkü Japonya'da herşey dünyanın geri kalanından 20 30 kat daha pahalı XD Kozmetik Türkiye'den biraz daha ucuz gerçi) En ucuzuyla bu kadar oluyorsa, Kate'inkini düşünemiyorum bile :D Rahatlıkla söyleyebilirim ki benim kullandığım eyeliner MAC'den çok daha iyi.

      Sil
    2. Sooryehan markasını ben de duydum. Set şeklinde maskelerinde gözüm var aslında ama kullanan birinin yorumlarını okumak iyi geldi doğrusu. Endişelerim gitmiş oldu.

      Kate'in jel eyelinerları ebay'de MAC'in ürünlerine oranla daha uygun geldi bana. Karşılaştırma yazılarında Kate'i daha çok beğenmiş bloggerlar. Kalıcılıkları, kuruma süreleri v.s. Bu arada o kadar çok merak ettiğim marka ve ürün var ki... Çikolata maskeleri varmış bazı markaların onları feci merak ediyorum. Yazacağım sana hepsini...

      Sil
  4. Yoko kremler hakkında bilginiz varmı ?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...