26 Ekim 2011 Çarşamba

Pastel Magic Touch + Golden Rose Liquid Concealor


Geçen gün makyaj dolabımı karıştırırken birini yazın ortasında, diğerini ise kışın aldığım iki ürünü nasıl değerlendiririm diye geçirdim içimden. Farklı zamanlarda ve öylesine bir alışverişten sonra aldığım iki üründü çünkü. Haliyle pek kullanma fırsatım olmamıştı. Dahası renk tonları oldukça farklıydı.

En fazla kullandığım ürünlerden birisi göz altı kapatıcıları olunca evde bilmem kaç markanın ürünü olabiliyor ve bir yenisini denemek için önceki aldıklarıma pek sıra gelmiyor haliyle.. Pastel ve Golden Rose kapatıcılar da bu iki üründen sadece ikisi...


Göz altlarım için kullandığım ilk kapatıcı Pastel'in stick şeklinde olan kapatıcısıydı. Kaç sene sonra, bu Magic Touch'u alınca fark ettim ki Pastel değişikliklerden pek hoşlanmıyor. Ne kokusu ne yapısı değişmiş. Ben nasıl hatırlıyorsam öyle... Kremsi yapısı olduğu için likit ürünlere göre kapatıcılığı daha iyi diyebilirim ama çizgilere dolma gibi bir sorunla karşılaşabilirsiniz. Üstelik diğer eksik yanı da sadece iki renk seçeneğinin bulunması... Bende ki açık rengi... Zaten resimdeki görüntüden de gayet belli oluyordur.

Sevdiğim yanlarından birisi, şık kutusu oldu. Aynalı ürünleri hep sevmişimdir zaten. Ancak alt katında bulunan aydınlatıcıyı pek sevemedim. Çok simli bir ürün çünkü... Eğer günlük hayatta kullanmaya kalkarsanız, araba farı gibi olma riskiniz var.

Diğer kapatıcı ise, benim Golden Rose'dan kullandığım ilk kapatıcı... Zaten indirimde olduğu bir dönem merak ederek almıştım. Likit olması sebebiyle kolay uygulanıyor. Ben genelde krem yerine, likit ürünleri tercih eden birisiyim. O yüzden bir sorunum olmadı. Dış kabı sebebiyle kolay kullanılan hijyen açısından tavsiye edilecek bir ürün. Bu kapatıcının da 5 adet renk seçeneği mevcut... Bendeki 2 numara olan... Pastel'den daha iyi bir skalası olduğu kesin...  


Önce her zaman ki gibi çıplak göz... MAC Prep + Prime'da sağ gözümü çekmiştim. Bu sefer sıra sol gözümde... Sağ ve sol kaş yapımın farklı olduğunu belki fark etmişsinizdir.


Pastel Magic Touch: Eğer bu ürünü tek başına uygularsanız ve ten renginiz uygun değilse ortaya böyle Bülent Ersoy vari bir görüntü çıkabilir. O morlukları kapatmak yerine, daha da ön plana çıkartırsınız. Bu da sizi çok daha yorgun ve yaşınıza birkaç yaş eklenmiş gösterir.


Pastel Magic Touch + Golden Rose Liquid Concealor: Pastel'in üzerine Golden Rose kapatıcıyı uyguladığımız zaman ortaya bu görüntü çıkıyor. O beyazlığı kırmak için yaptığım bir hile aslında ve göz etrafını daha canlı gözteriyor. Üstelik kapatıcının kalıcılığını artırıyor. Daha pembemsi bir ton da iyi olabilirmiş aslında. Aklımda olsun.


İkilinin üzerine Loreal'ın şurada bahsettiğim sabitleyicisini geçtim. Bu ürünü pek kullanmam gibi geliyordu ama ummadığım anda işime yaradı doğrusu. Üstelik, ürünleri bu sefer sadece göz altlarıma değil, göz kapağına da uyguladım. Böylece daha iç açıcı bir görüntü ortaya çıktı. Sizi bilmem ama benim için gayet iyi bir görüntü. Hatta günlük kullanım için sadece eyeliner ve rimelle bile gayet hoş durabilir.

Ben bu elimde olan iki ürünü kullandım ama siz de elinizdeki alternatifleri değerlendirin derim. Şimdi diyeceksiniz ki, iki ürünü ayrı ayrı alacağıma tek ürün alır kurtulurum. Ancak benim gibi göz çevreniz problemliyse büyük ihtimalle piyasada bulunan birçok göz altı kapatıcısı sizin işinizi görmeyecektir. Zaten renk çeşitliliği bakımından birçok marka fakir durumda... İş ruj, far çıkarmakta değil aslında... Ne kadar insan varsa o kadar farklı cilt tipi, rengi ve yapısı var. Eh, yasak nedeniyle elimizi kolumuzu bağladıkları için mecburen bir süreliğine piyasadakilerle yetinmek zorundayız.

Peki, siz bu kapatıcılardan hiç kullandınız mı?

1 yorum:

  1. Ben ikisinide kullandim . Benimde goz altlarim mor . Pasteli hic begenmedim ama golden rose guzel . Catherine arley ise harika ucuz ama kapaticiligi cok iyi birikmede yapmiyor . Flormarda guzel

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...