9 Ekim 2011 Pazar

Uzak Doğulu Kadınların Güzellik Sırları Nedir?


Nedir senin bu Uzak Doğulular'la derdin dediğinizi duyar gibiyim. Bu ara yine Uzak Doğu yapımlarına kafayı taktım. Hal böyle olunca onlar hakkında yazmamak olmazdı.

Bu konuda uzman falan değilim. Olduğumu da iddia etmiyorum. Biraz kendi bildiklerimden, biraz araştırma yaparak bu yazıyı yazdım. Bir hata varsa ki -ben de insanım- hemen atlamayın.

Güzellik, bakım, kozmetik ürünleriyle biraz olsun ilgiliyseniz, Uzak Doğulu kadınların diğer coğrafik koşullardaki hem cinslerine göre daha bakımlı ve daha sağlıklı bir cilde sahip olduklarını görmüşsünüzdür. Üstelik yaşıtlarına göre de daha genç gösteriyorlar. Bu da bir gerçek...

Uzak Doğulular'ın elbette genetik yapıları bizden farklı. Ancak Türkler'in de bir zamanlar Orta Asya'dan göçtüklerini düşünürsek ortak yanlarımız yok değil. Etrafınızda çekik gözlü arkadaşlarınız varsa büyük ihtimalle genlerine çok fazla batılı DNA'ları karışmamış demektir. Hatta bir ara asıl Türkler onlar gibi bir şeyler okumuştum. DNA meselesini eleyerek diğer etkenlere geçiyorum. Çünkü bu konuda yapabileceğimiz pek bir şey yok.

İkinci en büyük neden ise yeme alışkanlıkları... Yağsız, tuzsuz lapaları, kimchi denen bol baharatlı sosları, masalarından eksik etmedikleri turşuları meşhur. Küçücük tabaklara hazırlanmış sofraları, bunları incecik çubuklarla yemeleri de ayrı hikaye zaten. Ayrıca denizden çıkan her şeyi yiyorlar. Yosun çorbaları, binbir çeşit balıkları ve bunlardan yaptıkları yemekleri de cabası... Ne kadar sağlıklı beslendiklerini söylememe gerek yok sanırım.

Uzak Doğulular'ın hepsi olmasa da geneli yağlı bir cilde sahip. Yağlı cilde sahip kişilerin, kuru ciltlilere oranla kırışıklarının daha geç ortaya çıktığı bir gerçek. Ben değil, araştırmalar söylüyor bunu. Bu nedenle çıkardıkları ürünler de genelde yağlı ciltlere yönelik oluyor. Bu demek değil ki kuru ciltlere yönelik ürün yok. Var elbette ama yağlı ciltlere özgü olanlar kadar fazla değil. Bu yüzden likit ürünler yerine genelde pudra tarzında ürünlere yöneliyorlar.

Uzak Doğulu firmaların en büyük kozu ise BB Creamler... Uzak Doğu menşeili neredeyse bütün firmaların BB Creamleri mevcut. Türkiye'de de birçok fanatiği olan Missha bunlardan sadece birisi. Güney Kore menşeili Etude House, Skin79, Skinfood'un, Japon markaları, Kanebo ve Shiseido'nun da BB Creamleri bulunuyor. Batılı markalar da bu durumdan haberdar olmalı ki birkaç marka BB creamlerini piyasaya sürmüş. Uzak Doğulu rakipleri kadar tutar mı bilmiyoruz. Bunu zaman gösterecek.

Uzak Doğulu kadınların bir takıntısı da whitening kremler... Cildi beyazlaştırdığı düşünülen bu ürünlere rağbet çok fazla. Hatta son dönemlerde bu çılgınlık cilt bakım ürünlerinden, pudra, fondöten tarzı makyaj malzemelerine kaymış durumda. Üstte bahsettiğim markaların bu tarz ürünleri de mevcut. Peki, bu ürünlerin içerisinde ne bulunuyor? 

Whitening kremlerin ana maddesi pirinç... Hintli kadınlar yıllar evvel pirinci haşlayıp, suyunu yüzlerinin rengi açılsın diye sürerlermiş. Görünen o ki Uzak Doğulu kadınlarda bu sır şimdi çok moda...  Eskiden Avrupa'da güneşten olabildiğince uzak durulurmuş. Ne kadar beyaz bir teniniz varsa, bu sizin o kadar yüksek bir mevkide olduğunuzun kanıtı gibiymiş. Ancak yıllar geçtikçe bronz ten yükselişe geçmiş. Biz şimdilerde güneşin altında saatlerce yatalım. Cildimizin yaşlanmasına, o lekelere, benlerin oluşmasına en büyük neden de bu zaten.  

Son olarak Uzak Doğulu kadınlara bunlar da yetmediyse kendilerini doktorların ellerine bırakmaktan çekinmiyorlar. Özellikle göz yuvarlaklaştırma ameliyatı, diş protezleri Uzak Doğu'da çok yaygın. Ünlülerin bir çoğu da estetikli... Beğenmedikleri bir yanları varsa soluğu hemen estetik cerrahlarda alıyorlar.  

Benim nacizane kalemimden dökülenler şimdilik bunlar... Peki, size göre en büyük sırları neler?

6 yorum:

  1. Buraya daha sonra konuyla ilgili özellikle yorum yapacağım ama.. ilk önce bir kaç soru sorayım.. Ö.m yi nasıl atacağımı bilmiyorum..

    1.si blogrool nasıl ekleniyor? =/
    2.de şimdi çekilişler oluyorya orada form vs.. doldurma bölümü veriyorlar...Form olunca o konuyu blogda paylaşma butonu gelmiyor.. Onu nasıl paylaşırım?

    YanıtlaSil
  2. Selam MisS...

    Blogroll'u Tasarım bölümünden Gadget Ekle sonrada Blog Listesinden yapıyorsun.

    Paylaşma konusunda da resimleri falan kopyalayarak kendi yazını yaz bence. Bir örnek verecek olursam Peri TV'den Hediyeler başlıklı bir konu oluşturup işte çekiliş konusunu yazabilirsin.

    YanıtlaSil
  3. Tamam abla çok sağol.. ^^

    YanıtlaSil
  4. Bir de sürekli yeşil çay içiyorlar.
    Tabi bizim liptonun sallama yeşil çayı değildir de o, özel bitki çayı demleme makineleri ya da demliklerde demleyip habire içiyorlar.
    Bir de Personal Taste'de bir sahnede gördüğümde, annesi Lee Min Ho'ya cilt hağpı veriyordu, bunu içmeyi unutma, yoksa cildin bebek gibi olmaz gibisinden bir laf ediyordu. Tamam o bir dizi ama, dizilerin içinde de gerçek hayattan alıntılar oluyordur muhakkah. Yani hiç öyle bir cilt güzellştirme hapı yoksa, dizide de yer vermezler bence.
    Yani özetle ben Koreli Hanımların, zayıflıklarına, ince bacaklılıklarına, pürüzsüz kaymak gibi ciltlerine hastayım..

    YanıtlaSil
  5. oooofffofff uzakdoğulu japon ve koreli bayanlar gerçekten çok güzel ve burda saydıklarımız daha çok onların yaşam biçimi yemekleri çayları falan geri kalanı tamamen genetik diyorum japon modellerin resimlerine bakıyordum birkaç dk önce nerdeyse ağlayacaktım ya o kadar tatlılarki ortalama güzellikte bir japon olarak dünyaya gelmek isterdim cidden:(

    YanıtlaSil
  6. Bu faydalı ve güzel yazı için teşekkürler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...