5 Nisan 2012 Perşembe

Alix Avien: Terracotta Pudra


Saç ve cilt bakım ürünlerinden biraz uzaklaşarak son zamanlarda kullandığım bir üründen bahsetmek istedim bu yazıda. Genel olarak fırınlanmış ürünleri çok sevdiğimi söylemiştim birkaç yerde. Alix Avien'in bu ürününü bir alışverişim sırasında önermişlerdi. Almayı unutup duruyordum.

Ürün hakkında genel bir bilgi vereyim, 27 gr ağırlığında... Satış fiyatı 31.5 TL.. Resimdeki gibi 4 farklı rengi mevcut. Bazı sitelerde tek renk olduğunu ve bütün cilt renklerine uyduğunu okumuştum. Onu yazan ya sallamış ya da ürün hakkında pek bir bilgisi yokmuş. Ben sitesinde 4 renk olduğunu görmüştüm ve standında da teyit ettim. Eğer alacaksanız birini deneyip alın.   


Kışın pudra kullanmak benim için birincil ihtiyaç değil ama yazın işler biraz değişiyor. Ne yazık ki alın bölgemde hafif bir yağlanma durumu seziyorum. O nedenle özellikle o bölgeyi nötrlemek ihtiyacı hissediyorum kendimde. Bu ürünü seçme nedenim de bu. Fırınlanmış bir kozmetik ürünü olduğu için de diğer ürünlere göre ömrü daha uzun.

Ben BB kremimin üzerine bundan hafif sürüyorum, ten makyajım tamamlanmış oluyor. Ben en iyi sonucu pudra fırçamla aldım. Yapısı nedeniyle disko topu misali görünmeniz zaten mümkün değil. Ancak cildiniz kalıp gibi cansız bir şekilde de görünmüyor. Ürünü fırçayla uygularken biraz etrafa toz dağıldığını itiraf etmeliyim ama her yeri batırma gibi bir durum yaşamadım ben.


Bende ki üç numaralı olan rengi... En koyu rengin bir açığı olarak görünüyordu stantında. Spotlardan da öyle görmüş olabilirim, zira sitesinde renk skalası daha farklı görünüyor.  Aslında yazın cildim çok çabuk yandığı için en koyu olan rengi de cildime uygun düşebilirdi. Denemeden bilemem. 

En sevdiğim yanı ise son kullanma tarihinin kutunun altında yazması oldu. Bu ürünü, bir de kutusuyla satsalar benden daha iyi bir puan alırlardı ama Türk markaları nedense bu konuda hep sınıfta kalıyor, akıllanmıyorlar. Genel olarak memnun kaldığım bir ürün bu... Bu tarz fırınlanmış ürünlerden hoşlanıyorsanız bir şans vermenizi tavsiye ederim. 

Aranızda deneyen var mı bu ürünü? Memnun kaldınız mı?

2 yorum:

  1. Bende 3 nosunu aldım, 1 nosu cildin rengine göre renk değiştiriyormuş, daha transparan gibiymiş, onu almadığıma pişman oldum, 1 daha açık renk ve sanırım daha hoş duracak gibi.Bu pudrayı MAC mineralize pudraya alternatif gösteriyor kozmetik blogları çok benzermiş hatta ondan iyi olduğunu savunanlar var.Bende beğendim doğal duruyor ve çizgilere dolmuyor,hafif yapısı var.Güle güle kullan!

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Lame aydınlattığın için. Ancak krem olsa anlarım ama bu tarz toz ürünler nasıl ciltle aynı rengi alıyor benim kafam basmıyor bazen. Ancak ben memnun kaldım. Önemli olan da bu.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...