8 Nisan 2012 Pazar

Institut Arnaud: Mousse Douceur {Köpük Temizleyici} + Yonca Kozmetik



Uzun zamandır bu ürünün yazısını yazmak istiyordum ama hep bir aksilik çıktı, hep diğer yazılara öncelik verdim ya da vermek zorunda kaldım... Sonunda geç olsun, güç olmasın mantığıyla yazayım dedim. Malum kozmetik yasağıyla ulaşacağımız ürünler kısıtlı, bu nedenle içlerinde iyileri bulup ayıklamaya çalışıyorum. Elimden geldiğince sizleri de bilgilendirmeye amaçlıyorum ki bu markalardan biri de Arnaud... Bunu hava basmak için falan yapmıyorum ama söyleyin Allah aşkına, benden başka bu markayı yazan/tanıtan kimse var mı? Ben görmedim şahsen... Birkaç forumda vardı sadece o kadar...

Bu üründen birkaç sene önce anneme almış ve ondan otlanarak denemiştim. O denemeler aşamasında memnun kaldığımı da hatırlıyorum. Bu nedenle geçen sene kendime de aldım bu üründen... Ürünü ayrıntılı olarak anlatacağım zaten ama öncelikle bir takım şahsiyetlere hazırladığım birkaç söz var. Sevgili Arnaud yetkilileri ve Türkiye dağıtımını yapan Yonca Kozmetik...

Öncelik tabi ki Arnaud'un... Aylar önce girdiğim sitesine gidip hem resim almak, hem de "Acaba siteyi İngilizce'ye çevirmişler mi?" okuyup belki başka ayrıntılar yakalayabilirim dedim kendi kendime. Siz de girip bakarsanız siteleri hala Fransızca. Başta ben mi yanlış görüyorum acaba dedim. Ama ne ayrı İngilizce siteleri var, ne de siteyi İngilizce'ye çevirecek bir sekme. Bizim çoğu zaman beğenmeyip, burun kıvırdığımız markalar Flormar, Golden Rose'un bile birkaç ayrı dilde siteleri mevcut. Yanlış mı biliyorum yoksa? Sanki dünya üzerindeki herkes şakır şakır Fransızca bilmek/konuşmak zorunda... Tamam anlıyoruz sizi, dilinize düşkünsünüz, burnunuz da havada, gidip öğrenin de diyebilirsiniz ama özellikle uluslararası ticaret yapan bir şirketin tüketicilerine bu eziyeti yapma hakkı yoktur. YOKTUR işte... Daha ne diyebilirim, bilmiyorum.

Gelelim Yonca Kozmetik'e... Yonca Kozmetik benim sevdiğim ürünleri Türkiye'ye getiren bir marka, bu nedenle takdir de ediyorum kendilerini... Ancak bakalım, bir firma olarak yapmaları/yapmamaları gerekenlere... Ben bu ürünü -tam hatırlamıyorum- 70 TL civarında bir rakama almıştım. Bir de markanın kendi sitesindeki satış rakamına bakalım. İndirimli fiyatı 8 Euro!!! Onu da geçtik, hadi normal satış fiyatı 15 Euro, günün kuruna göre hesap yaptığımızda çıkan rakam: 35 TL!!! Aynen öyle, elin Fransız'ı bu ürünü 35 TL verip alabiliyorken, ben iki katı rakam ödüyorum. Tamam anlıyorum, gümrük masrafı, getiren firmanın kar payı v.s. fiyatlar elbette, aynı olmayacak ama bu da resmen kazıklanmak... Birçok marka ürünlerini 10-15 TL kar payı koyarak getirtiyor. Sizin amacınız ne? Kolay yoldan parayı bulmak mı? Yerinizde olsam, o kar paylarınızı biraz reklamınızı yapmak için kullanırdım. Zira bu markayı hangi kozmetikçiye sorsam, bön bön yüzüme bakıyor.

İkinci olarak, hadi onları da geçtik, bari şu ürünlerin üzerine ayrıntılı açıklamalarını yapıştırın. O koyduğunuz küçücük kağıttan ben pek bir şey anlayamadım zira. Ben bile anlayamadıysam kozmetikle çok haşır neşir olmayan birinin halini düşünemiyorum. Belki ilk defa aldı bu üründen. Malum her tezgahtar cilt bakım uzmanı değil ve sırf satmak için uydurmadıkları yalan kalmıyor. Bari izin verin ya da yardımcı olun da insanlar kendi kendilerine öğrensin. Yazılar silik, onu da geçtik, o kadar küçük yazılmış ki görmek için bırakın merceği, dürbün lazım. DÜRBÜN!!!

Durun daha bitmedi. Hadi diyelim yazılarını geçtik, netten sitesine girip bakayım, belki orada kısa da olsa açıklama vardır dedim ama ne gördüm? Yonca Kozmetik'in aylar önce girdiğim ve hala ısrarla düzenlemediği sitesine de göz atın. Aylar önce Yonca Kozmetik'ten görüştüğüm bir yetkili en kısa zamanda düzenleyeceklerini, alt yapı çalışması yapıldığını söylemişti. Maşallah, ne alt yapıymış, İstanbul'un metro hattı gibi düzene giremedi bir türlü.


Arnaud markasının yetkililerinin bu yazıyı göreceğini sanmıyorum, görse ve cevap yazsa da inatla Türkçe yazacağım. Malum nasılsa onlara göre herkes Fransızca bilmek zorunda. O halde aynı şeyi benim de kendilerinden beklemem yanlış olmaz. Ancak Yonca Kozmetik'ten mutlaka birileri bu yazıyı okuyacaktır diye umuyorum/tahmin ediyorum. Biz kendilerinden biraz daha profesyonellik bekliyoruz. İyi markaları getirten bir firmadan da daha azını bekleyemem ben.

İçimi döktüğüme göre ürün hakkındaki yorumuma gelebilirim artık. Bu ürün 1 seneye yakın ben de bulunuyor. Temizleyici olarak farklı farklı ürünler denemeyi sevdiğim için bitirmeye fırsat bulamadım henüz. Buna rağmen ne kokusunda ne akışkanlığında bir bozulma oldu. Zaten Arnaud, ürünlerinin içine ne koyuyorsa hep uzun ömürlü oluyor.



Ürün 150 ml... Ambalajı gayet hijyenik ve kullanışlı... Pompalı olması zaten büyük bir artı benim için... Şişenin içinde turuncu su gibi görünen ürün pompaladığınız zaman böyle beyaz bir köpük haline geliyor. Genelde bir pompa yüz ve boyun için yeterli ama fındık, ceviz büyüklüğü sizin için de yeterli gelmiyorsa -misal ben- o halde iki pompa işinizi rahatlıkla görecektir. Hafif çiçeksi bir kokusu var, bu tarz  ürünlerde kokudan hoşlanmayanlar bile rahatsız olmayacaktır. Her cilt tipine uygun bir ürün bu... Genelde ben bu zırvalığa pek inanmam ama yazın alın bölgem yağlı göründüğü için bazı ürünleri test etme imkanı da buluyorum.

Bu ürünün makyaj temizleme gibi bir özelliği yok. Zaten öyle bir amacı da yok. Ben temizleme yağımla makyajımı çıkardıktan sonra suyla yüzümü yıkıyorum, sonra bu ürünü yüzüme uygulayıp, tekrar yıkıyorum. Nemlendirme özelliği var ama çok yoğun değil. En azından yanaklarımda bir gerilme olmuyor. Sonra da tonik ve kremimi sürüp rutinimi bitirmiş oluyorum. Kullandığım çoğu Arnaud ürünü gibi bu üründen de memnunum ben... Bitince alır mıyım bilmiyorum. Bulması zor bir marka çünkü Arnaud...

Son olarak sizler için Yonca Kozmetik'in kutunun arkasına yapıştırdığı Türkçe açıklamayı koydum. Kutunun arkasındaki yazıyı okumak pek mümkün değil, tabi iyi bir makineyle zoom yapıp çekmeden...

Arnaud ürünlerini deneyen var mı aranızda? Memnun kaldınız mı? Belki sesimizi Yonca Kozmetik duyar... 

3 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim bulduğum yerlerde fiyatlar aşağı yukarı hep aynıydı. Marka iyiydi ama ah şu satış politikaları yok mu o nedenle bıraktım kullanmayı. Valla eğer Fransa'da yaşayan bir tanıdığın falan varsa bavuluna doldursun getirsin. En kesşn yolu bu...

      Sil
  2. Merhabalar,

    Ben cezayir^de yaşıyorum. Bizim burada Arnaud markası çok var. Benimde hiç dikkatimi çekmemişti. Bir gün markette görünce almadan araştırma yaptım. Kullanan az kişiye rastladım ama yabancı sitelerde kullananlar daha fazla. Fiyatlarını görünce şaşırdım, biz yarı fiyatına alıyoruz burada . Stok yapmaya karar verdim :))))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...