26 Aralık 2010 Pazar

Yakışıklı Oğlan-Çirkin Kız


“Mükemmel Bayan Nasıl Yapılır?”

Şuradaki yazımda bu dizideki karakterleri üstün körü de olsa tanıtmıştım. Diziyi izleyip bitirmiş biri olarak yorumlamak en doğrusu olacak.

Dizi tipik bir animeyi konu alıyor. Bildiğiniz çirkin kız-gösterişli oğlan ikilimiz burada da başrolde. Sanırım Japon ve Kore yapımlarında bu ikiliyi daha çok göreceğiz.

Dizi bir yurtta kalan –yurt dediğime bakmayın bildiğiniz şato- 4 yakışıklı gencin ortasına düşen Sunako adlı kızla yaşadıklarını anlatıyor. Yurdun sahibi yeğeni Sunako’yu hanımefendiye dönüştürme koşuluyla gençlerimize bedava kalabilme imkânını sunuyor. 4 kafadar için bu mükemmel bir anlaşma gibi görünse de Sunako’yla tanıştıktan sonra işlerin o kadar kolay olmayacağını anlıyorlar.

Nedeni mi? Çünkü Sunako bildiğimiz kızların aksine tüm gösterişli şeylerden nefret eden, karşısında yakışıklı birini gördüğünde kafa atan, karanlık, korkunç her şeye bayılan bir gotik. Sürekli siyah giyiniyor ve siyah kukuletalı bir pelerin taşıyor.

Onun güzel yanları da yok değil. Mesela harika yemekler yapıyor. Japon, Fransız mutfağı fark etmiyor. Özellikle kuzeni olan küçük yaramazla olan bağı çok güçlü.

Gelgelelim özellikle gurubun en dikkat çeken elemanı Khoyei ile başlarda çok zıtlaşsalar da birbirlerini tanıyıp âşık oluyorlar.


Spoiler:

Bildiğimiz birkaç erkekten oluşan grubun içine düşen kız hikayesi… Başrolde güzel ama kendini çirkin zanneden, başkalarının her dediğini kendine dert edinen bir kız var karşımızda ki ben bu karaktere hiç ısınamadım. Genelde bu tip karakterleri sevdiğim halde. (BOF’un en azından çekiciliği vardı.)  Khoyei ise Sunako’nun farklı bir versiyonuydu. “Bu-Sunako(Çirkin Kız)” şeklinde bağırması dışında komik bir yanı yoktu.

Dizinin Japon çekim tekniklerine uygun şekilde karanlık ortamlarda çekilmesi Sunako’ya yakışsa da dizinin komedi yönüne büyük ölçüde gölge düşürdü. Ayrıca karakterlerin geçmişlerine inip, dram öğesini de bu kadar abartması komedi olan diziyi iyice drama dönüştürdü.

Görsel olarak grubun üyelerinden sakin kişiliğiyle en fazla Oda Takenaga’yı beğendim. Onun sevgilisiyle olan diyalogları zaten etrafımızda gördüğümüz çiftlerin birebir aynısıydı diyebilirim.

10 üzerinden 6! Oyunculuklar boşa gitmesin diye...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...