11 Aralık 2010 Cumartesi

Coffee Prince - Aşk ve Kahve





Adı: 1 / The 1st Shop of Coffee Prince
Diğer Adı: Coffee Prince
Tür: Romantik, komedi
Bölüm Sayısı: 17
Senarist: Lee Jung Ah and Jang Hyun Joo
Yapımcı: Lee Eun Kyu
Yönetmen: Lee Yoon Jeong
Yayın Kanalı:
MBC
Yayın Periyodu: 02 Temmuz - 27 Ağustos 2007
Yayın Zamanı: Pazartesi ve Salı 21:55

Oyuncular:

Yoon Eun Hye - Go Eun Chan
Gong Yoo  - Choi Han Kyul
Lee Sun Gyun  - Choi Han Sung
Chae Jung Ahn  - Han Yoo Joo
Kim Jae Wook) - No Sun Ki
Kim Dong-wook  - Jin Ha Rim
Lee Eon  - Hwang Min Yeop
Han Ye In - Go Eun Sae (Eun Chan'nın kardeşi)
Kim Chang Wan - Hong Gae Sik


İzlediğim en güzel Kore dizilerinden birisidir Coffee Prince. Gong Yoo’yu tanımama vesile olmuş dizidir ayrıca. İlklerden olmasından mı, senaryodan mı, yoksa Gong Yoo’dan mıdır bilinmez ama izlediğiniz de kendinizden bir parçayı da dizinin içinde buluyorsunuz. Ayrıca bu dizinin çekildiği mekan gerçekten Coffee Prince adında bir cafe zinciriymiş ve diziden sonra da ülke genelinde bayağı ünlenmiş. En kötüsünü de en sona sakladım. Eun Chan’ın kız kardeşinin sevgilisi canlandıran Lee Eon bir trafik kazasında hayatını kaybetmiş. Gerçekten onun için çok üzüldüm.




Go Eun Chan (Yoon Eun Hye), dul annesi ve kendini bilmez kız kardeşine bakmak için deyim yerindeyse her işte çalışan bir genç kızdır. Pizza dağıtıcılığının yanı sıra dövüş sanatlarında usta olduğu için bu konuda hocalık da yapmaktadır. Ama onu diğer genç kızlardan ayıran en önemli özelliği giyimi, konuşma tarzı, hareketleri ve saç kesimiyle girdiği her ortamda erkek zannedilmesidir. Choi Han Kyul (Gong Yoo) ise ailenin tek çocuğu ve onu yola getirmeye çalışan büyükannesine inat gününü gün eden biridir. Büyükannesinin en önemli isteği de elbette ki Han Kyul’un evlenmesidir. Hatta ona buluşması için gelin adayları ayarlamaktadır. Eun Chan’la tesadüf eseri karşılaşan ve onu erkek zanneden Han Kyul ona bir teklifte bulunur. Eğer buluşmalara beraber gidip diğer kızların kendisinin gay olduğuna inandırırsa Eun Chan’a gerekli miktarda para verecektir. Eh paraya ihtiyacı olan genç kızımızda bu teklifi hemen kabul eder.

Han Kyul, Eun Chan sayesinde evlilikten bir süreliğine kurtulsa da büyükannesini memnun etmek için bu sefer iş için çalışmalara başlar, amacı Coffee Prince adında bir cafe açmaktır ve dizinin asıl konusu burada başlar. Sadece erkeklerin çalışacağı mekanda Eun Chan’da garson olarak işe başlamış, bu arada Han Kyul’la aralarında duygusal bir bağ oluşmuştur. Han Kyul bir yandan kendisiyle savaşırken bir yandan da ona olan duygularına gem vuramayacağını anlar. Ancak bu durum pek de kabul edilir olmayacaktır. Üstelik işin içine Han Kyul’un yakın arkadaşı Choi Han Sung ve onu terk eden sevgilisi Han Yoo Joo girince ortalık iyice karışır. Öyle bir vakit gelir ki kızımızın erkek değil de bir bayan olduğunu Han Kyul’dan başkası bilmez. Ona açıklamak da o kadar kolay olmayacaktır.



Spoiler: Erkek kılığına girmiş kızları anlatan diziler arasında birincim elbette ki Coffee Prince’dir. Gong Yoo’nun tatlı gülüşünü, kızın ardından ağlayışı hala gözümün önünden gitmez. Özellikle arabasında giderken “So Sad ” şarkısıyla o ağlar ben ağlar. Bir erkeğin kız olsun erkek olsun kendisiyle nasıl savaştığını bu dizide gördüm ben. Her ne kadar kızımıza “Sen gay olabilirsin ama ben erkeğim.” deyip ona bağırıp çağırsa da yine kendini onun yanı başında bulması herkese özellikle kendisine gerekli cevabı vermiştir. Ayrıca vücut kimyası denen bir şey de var. Yoon Eun Hye’nun oyunculuğuna ise resmen hayran kaldım. Yürüyüşü, burnunu çekişi, küfürlü konuşmaya çalışması her yönüyle ergenliğe yeni adım atmış bir delikanlıyı andırıyordu. 
 

Bir de puan vermeden olmaz. 10 üzerinden 9.5 Neden mi? Sondaki o ayrı geçen 2 sene için… Neden hemen birleştirmediniz ki sanki?
Efem dinlemek isteyenler için dizinin çok sevilen şarkıları:




3 yorum:

  1. Mükemmel bir dizidir. En sevdiğim kore dizisi. Ne kadar izlersem sıkılmam. İnsanın içini neşe ve aşkla dolduruyor.

    Han Kyul hepimizin gözünün içine bakıp resmen "Aşkın cinsiyeti yoktur" diyor. Ben de katılıyorum, sonuna kadar^^

    Herkes izlemeli bu enfes lezzeti!

    YanıtlaSil
  2. Elbette favori dizilerimin başında geliyor.. ^^
    Favori oyuncum Yoon Eun Hye'nin en sevdiğim ikinci dizisi.. xD
    Fazla yoruma gerek yok sen tamamını anlatmışsın zaten.
    Gerçekten Coffee Prince gibi harika bir başka bulamadım..
    Yeni dizilerden de hoşuma gidenler var ancak.. Onun yeri başka.. ^_^

    YanıtlaSil
  3. yaa ben bu dizie bayılıyorumm:)) gong yoo'yu bu dizi sayesinde tanıdım ve hayran kaldım resmen o nasıl bir rol yeteneğidir, nasıl güzel ağlamaktır öyle ^^
    puanım 9/10 =)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...