23 Şubat 2011 Çarşamba

Cosme-de ve İdefix Alışverişim


Bugün iş yerine iki paketim birden geldi. Birisi kaç gündür yolunu beklediğim Cosme-de sitesinden yaptığım alışverişim diğeri ise, İdefix.com'dan aldığım kitaplar...

İdefix.com'dan ilk defa alışveriş yapıyorum. Şimdiye kadar ne zaman bir kitap alacak olsam gidip o kağıt kokularını içime çeke çeke alışverişimi yapardım. Ancak yoğunluktan ve aradığım kitapları her zaman bulamamaktan şikayet ederken İdefix'i bir deneyeyim dedim. Beni haksız çıkarmadı. İlk alışverişim için bayağı memnun kaldım.

Ben Japonya'yla ilgili her şeyi merak eden bir insanım. Bu nedenle yıllarca Japonya'da yaşamış gazeteci Erdal Güven'in 3 kitabını sipariş verdim. 21 şubatta verdiğim sipariş bugün elimdeydi. Kargo olarak Yurtiçi kargoyu seçmiştim. Öyle ki kitap aldığım halde büyük baloncuklu poşetlere sıkı sıkı sarmışlar. Genelde bloglarda Türk alışveriş sitelerinden şikayet edilir. İdefix bu yanıyla benden geçer not aldı.

Aldığım kitaplar ise; Ve Tanrı Keiko'yu Yarattı, Samuray Sam Amca'nın Tahtını İstiyor ve Maynun da Ağaçtan Düşer. Bunları en yakın zamanda okuyup yorumlarımı sizlerle paylaşacağım.



Gelelim Cosme-de alışverişime... 14 Şubatta verdiğim sipariş aynı gün  kargoya verildi. 10 gün sonra elime ulaştı. Kutunun üzerinde Hong Kong'dan çıkışını gösteren sticker bulunuyor. Ayrıca "Kırılacak eşya" yazısı da dikkatimi çekti. Sitenin en büyük avantajı takipli postayla gönderim yapması. PTT kargo takipten 21 şubatta kargonun Türkiye'ye giriş yaptığını böylece öğrenmiş oldum. 



Siparişimi sıkı sıkıya baloncuklu koruyuculara sarmışlar. Ayrıca resimde görülen hava dolu poşetlerde vardı. Bunu ilk kez görüyorum zaten. İsterseniz bu site hakkında bir tanıtım yazısı yazabilirim. Peki ben ne aldım?



Laura Mercier eyes and lips set Cosme-de'de indirimdeydi. Ben de 2 adet aldım. Tek alımlarda indirim geçerli değilmiş sanırım. Yanında ise Lilyth Cleansing Line deneme boyu hediye geldi. En kısa zamanda bunlarında yorumlarını blogumda göreceksiniz.

Peki siz bu iki site hakkında ne düşünüyorsunuz? Hiç alışveriş yaptınız mı?  

2 yorum:

  1. Selam Peri, bu alışverişi eski bir zamanda yapmışsın,şimdi alsak gümrükte kalır değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cosme-de'den verilen siparişler takılır gibime geliyor. Çünkü üzerinde bariz kozmetik ibaresi var.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...