29 Aralık 2011 Perşembe

2 Broke Girls: Hadi Para Biriktirelim!


2 Broke Girls ya da benim tabirimle İki Çulsuz Kız, her bölümü yaklaşık yarım saat süren bir Amerikan komedi dizisi... Komedi deyince benim tercihim genelde Uzak Doğu yapımları olur. Çünkü Amerikalı'larla benim komedi anlayışımızın farklı olduğunu anlayalı uzun zaman oldu. Yine de 2 Broke Girls, kısa süren bölümleri ile izlenecek çerezlik diziler listesine giriyor.

Gelelim konusuna; Max, gündüzleri dadılık, geceleri ise garsonluk yaparak geçimini sağlayan orta karar Amerikalı bir kızdır. Çalıştığı cafeye, bir akşam Caroline adında son marka kıyafetleri içinde tipik bir sarışın gelir ve orada çalışmaya başlar. Sonradan anlaşılır ki Caroline bir milyonerin kızıdır ve babası dolandırıcılık suçuyla hapiste olduğu için hayatında ilk defa kendi geçimini sağlamaya çalışmaktadır. Bir süre sonra Caroline, Max'in cupcakelerinin tadını çok eşsiz bulur ve eğitimi sayesinde bir işletme açabilmeleri için onu cesaretlendirir. Dizide bu işletmeyi açmak için ikilinin nasıl para biriktirdiği ve her bölümde ne kadar para biriktirildiği anlatılmaktadır.


Peki, ben bu dizide neleri sevdim? Bir kere kafe çalışanları kendi içlerinde çok manyak tipler... Bana Avrupa Yakası'ndaki ofis çalışanlarını hatırlattı. 75 yaşında zenci bir kasiyer, sürekli seks düşünen bir Yunanlı ve işletmenin sahibi 1.40'lık bir Asyalı... Ortaya birbirinden çok farklı 2 garson kız da eklenince en sevdiğim sahneler cafe sahneleri oldu çıktı.   


Max ve Caroline birbirinden o kadar farklı ki onların atışmalarını sevmemek zaten mümkün değil... Max'in hayat hakkında çok şey bildiğini sanıyor ve ona karşı hiç umudu yok, tam tersine Caroline'ın ise hayattan çok beklentisi var ama hayattan bi haber... İkisi bir araya gelince sürekli birbirleriyle uğraşan bir ikili ortaya çıkıyor.


Dizide popüler isimlere de göndermeler yapılacak ya bol bol Paris Hilton ve Kim Kardashian'ın da adı anılıyor. Bu ikisini sevmesem de dizide aşağılandıkları yerleri iple çekiyorum. Deli Peri ben...

2 Broke Girls'ten çok bir beklentim yok aslında... Tek istediğim Caroline'ın atı Chesnat... O nasıl bir şampiyon öyle... Ben de evimde öyle bir at istiyorum bana ne... Dizinin şimdiye kadar 12 bölümü yayınlandı. Ben sanırım 3 günde izleyip bitirdim. Yeni bölümleri işte böyle bekliyorum. 
Resimler: CBS.com

2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...