14 Ocak 2012 Cumartesi

New Girl: 1 Kız 3 Erkek Aynı Evde!


Evet, şimdi düşünelim bakalım. Bir bayan olarak -zorda kalırsam- üç erkekle birlikte yaşamayı düşünür müyüm? Sanırım düşünebilirim. Neden mi? Bunun dezavantajları olduğu gibi, birçok avantajı da mevcut çünkü. En azından erkek arkadaşınıza kancayı takan birinin o evde yaşamayacağı kesin.

Bu ara kafayı komedi dizileriyle bozdum. Daha bir önceki dizi yazım, yine bir Amerikan sitcomu olan 2 Broke Girls'le ilgiliydi. Amerikan komedi dizilerinden de hoşlanabileceğim bir şeyler çıkacak diye ümit ediyorum. Bu nedenle araştırmalara ve sizi bilgilendirmeye devam. Bu yazım yine her bölümü yarım saatlik bir sitcom olan New Girl...


Dizi, Zooey Deschanel'ın başrolde oynadığı ilk uzun soluklu tv yapımı aynı zamanda... Ben kendisini ilk olarak Yes Man'de izlemiştim. Sevdiğim bir oyuncu olduğu için dizinin benim için önemi de artmış oldu. Gelelim konusuna:

Dizi, Jess adında öğretmen bir kızımızın, sürpriz yapmak için eve erken gelmesi ve erkek arkadaşını basmasıyla başlıyor.  Evi apar topar terk eden Jess, model olan en yakın arkadaşı Cece'yi de rahatsız etmemek için, internetten tanıştığı üç erkekle aynı evi paylaşmak zorunda kalıyor.


Evin kadim sakinlerinden olan Nick, Winston ve Schmidt, birbirlerini uzun zamandır tanıyan üç arkadaş. Bu karakterler de en az Jess kadar talihsiz bir durumda. Nick hukuk fakültesini yarıda bırakmış, barmenlik yaparak geçimini sağlarken, kız arkadaşı tarafından ne hikmetse terk edilmiş. Schmidt, Nick'in okuldan arkadaşı ve kariyeri parlak  gibi görünmesine rağmen, ne iş yerinde ne de evde kimse onu ciddiye almıyor. Winston ise, 2 sene Letonya'da profesyonel basketbol oynadıktan sonra, görevine son veriliyor ve bir anda kendini, ülkesinde hiçbir işte çalışamayacak biri olarak buluyor.

Bu dörtlü bir araya gelince kız-erkek muhabbetleri, aynı ev içinde yaşanabilecek istenmeyen kazalarda birbirin ardını kovalıyor. Erkeklerin Jess'ten ders aldığı, Jess'in onlardan başarısız aşk hayatı hakkında ipuçları istemesi zaten dizinin temel konularından birini oluşturuyor. Arada seksle ilgili konularda geçmiyor değil. Zaten Amerikalı'lara ait hangi dizi ve film buna dayalı bir komedi anlayışına sahip değil ki...

Ben şimdiye kadar yayınlanan 9 bölümünü izledim. Zaten dizi şimdilik 14 bölüm olarak tasarlanmış. Yeni bölümleri sabırsızlıkla bekliyorum.

Peki, siz bu diziyi izlediniz mi? Jess'in yerinde olsanız 3 erkekle birlikte kalır mıydınız?

4 yorum:

  1. netten mi izliyosun
    tv den mi
    ben ilk defa duydum ama ilgimi çekti.
    hazır tatile de girmişken izlemek lazım

    YanıtlaSil
  2. Ben torrent programıyla bilgisayarıma indirip öyle izliyorum. Bildiğim kadarıyla tvde yayınlanmıyor bu dizi... Zaten yeni bir dizi olduğu içinde hemen yayınlanmaz sanırım.

    YanıtlaSil
  3. Zoey için bu diziye başlamaıştım ama beklentimin üstünde bir diziyle karşılaştım. Jess çok saçma bir karakter ama tapıyorum resmen ^^ Oldum olası arkadaş dostluk içeren dizileri hep sevmişimdir bir de içinde komedi varsa bağımlılık yapar, Friends gibi :D

    Her ne kadar aralarındaki dostluğu sevsem de Jess ve Nick'i bir sonraki adımda görmek de istiyorum, ikisinin kimyası muhteşem^^

    YanıtlaSil
  4. Karakterlerin hepsinde bir saçmalık mevcut. :D Onun üzerine kurulu bir dizi zaten. Komedi yönüde buna bağlı olarak gelişiyor.

    Nick ve Jess'in arasında bir şey olacak kesin. Çünkü daha ilk bölümlerden o mesaj verildi. :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...