24 Nisan 2012 Salı

Güney Kore'den Hangi Kozmetik Markalarının İthal Edilmesini İstersiniz?


Herkese merhaba;

Bir süredir sizlere Güney Kore'nin kozmetik markaları ile ilgili postlar hazırlıyorum. Bunlardan birine aşağıdaki gibi bir yorum bırakılmış. Aynen buraya koydum resmini...





Sizi bilmem ama ben öyle heyecanlandım ki anlatamam. Bizim ithalatçı firmalar geç bile kalmıştı Güney Kore kozmetiklerini keşfetmekte. Açıkçası yorum yazan şahsın nick v.s. bırakmaması ve firma ismi olmaması gibi durumlar nedeniyle biraz muallakta bir mesele -belki dalga geçti bu şahıs bilemiyorum- ama ben genede bu konuda ümitliyim. Belki burayı başka ithalatçı firmalar görür de onlar da fikirlerini değiştirir.

Hadi bayanlar! Soru kısa ve net! 

Bu yazının altına hangi markaların Türkiye'ye gelmesini istiyorsanız yazın! Merak etmeyin birkaç kelime yazdınız diye yorulmaz güzel parmakcıklarınız...  İlk ben başlayayım o zaman;

VIDI VICI, Sulwhasoo, IOPE, The Face Shop, Skin Food, Mamonde

Eğlence başlasın! Yorumlar FORA!


39 yorum:

  1. etude house. ama markanın kalitesi ile ilgili tam bir bilgi sahibi değilim.gördüğüm ürünlerini beğendim

    YanıtlaSil
  2. skin food ve laneige merak ettiklerimden benimde..

    YanıtlaSil
  3. Kesinlikle Etude House ve Laneige ^^

    YanıtlaSil
  4. bn skin food ve laneige urunlerini ck merak ediyorum. ayrica etude house un ambalajlari da cok eglenceli. umarim gercekte getirirler :>

    YanıtlaSil
  5. hepsiiii desem:D
    Etude house en çok merak ettiğim.
    skin food'ta olabilir:)

    YanıtlaSil
  6. ben Missha diyecektim ama zaten Türkiye pazarına giriş yaptılar. hem de dudak uçuklatan fiyatlarla.2-3 katı fiyata satıyorlar ürünleri.

    Ama madem hangi ürünler deniliyor. Skin Food demek isterim. 2-3 kere toniklerini deneme fırsatım oldu. gerçekten güzel ve rahatlatıcı etkisi vardı. Bir de Etude House olsa fena olmazdı. Ama ne olursa olsun kazık fiyat olmadan olsun lütfen.

    YanıtlaSil
  7. Yanıtlayan herkese çok teşekkürler...


    @Miss Missha ürünlerini almam çünkü kaliteli değişmiş duyduğuma göre. Hem fiyatları da böyleyse yanına yaklaşmam. Sana katılıyorum FİRMALAR ÜRÜNLERİ AŞIRI PAHALI SATMAYIN!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım ben Missha yı yaklaşık bir yıldır kullanıyorum. Şunu söyleyebilirim ki kalitesiz olduğu yönündeki söylemler doğru değil. Tabii ki seninde yukarıda yazdığın firmaların neredeyse tamamında BB krem mevcut ve kaliteleri markaya göre değişiyor. Ama missha için kalitesiz söylemi yanlış bence. Ben kullandım ve çok memnun kaldım. Hatta şu sıralar Garnier de BB kremleriyle raflarda.

      Missha kullanan birçok bloger arkadaşımız alıp ürün karşılaştırması yaptı. Ve Adını çok duyduğumuz Garnier markasının bb kremleri Missha nın yanında krem boya gibi kaldı. Yani demek istediğim duyumlara değiş de tecrübelere dayanmak daha önemli. Bence deneme boyu missha bb kremi alıp denemelisin. ben memnun kalacağına eminim :)

      ama dediğimiz gibi türkiyede satışını yapan firma ebay de 15-20 dolara satılan ürünleri 55 tl - 95 tl gibi fiyatlara satarsa almak imkansız ötesi olur. umarım zamanla fiyatları makul yada en azından piyasa ürünleri dengine çekerler :(

      Sil
  8. Benim kast ettiğimde oydu aslında Miss... Bu markalardan bir çoğunun bb creamleri ezer geçermiş. Tabi ki deneyim çok önemli ama uyduruk bir bb creame de Türkiye fiyatıyla o rakamları vermek istemem açıkçası. Uygun bir şey yapsalardı alır denerdim ama yok yani. Bizim kazıkçı firmalar akıllanmaz. Oh olsun onlara...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle diyoruz ama bloglar forumlar alanlarla kaynıyor. Gerçek fiyatının farkında bile değil çoğu. Alabilmenin derdindeler. Böylelerine prim vermemek lazım. Watsonda Pure Beauty markasının BB kremleri var onları alırım daha iyi. Kalkıp bir BB kreme 60 tl vermek ne demek yaw. ama alanlar oldukça bunlar fiyat bindirmeye devam eder :(((

      Sil
    2. Haklısın insanlarımız her konuda olduğu gibi bunda da bilinçsiz... Ben sırf bu fiyat farkı yüzünden kaç senedir kullandığım cilt bakım markasını bıraktım. İki katı ödemek istemedim şahsen. Çok da memnundum işin açıkçası. 60 TL'yi dandik Missha'ya verene kadar üstüne 10 tl daha koyar MAC alırım. En azından yüzünde gözünde deneme imkanın oluyor ücretsiz. Makyaj teknikleri bakımından yardım da ediyor MUAlar...

      Pure beauty iyide onlar Çin'de üretiliyor yav. Hem de testleri hayvanlar üzerinde yapılıyor bildiğim kadarıyla. O nedenle ona da yaklaşmak istemiyorum.

      Sil
  9. edute house,vov,skin food,the face shop,mamonde.laneige gibi markaların türkiyeye gelmesi çok güzel olur.

    YanıtlaSil
  10. Kesinlikle skinfood ve etüde house Türkiye ye gelmeli..ben bu markalarla 2008 yılında bir Güney Kore seyahatimde tanıştım bir daha yolum düşmedi ama her gidene sipariş verdim onlarda bol bol getirdi hem kullandım hem stok yaptım :)) Bayılıyorum bu markaların ürünlerine ...

    YanıtlaSil
  11. Bana göre haksızlık ediyosunuz diye düşünüyorum,missha nın ürünleri süper ötesi,tamam yurtdışındaki fiyatıyla türkiyedeki fiyatı aynı olmaya bilir ama amarikadaki fiyatı daha pahalı,türkiyedeki satışını yüksek görüyoruz neticesinde firma bunu güney koreden getiriyo ve üzerinede kar marjı illaki koyuyo bütün kozmetik firmalarının hepsi bunu zaten yapıyo,bilemiyorum tabiki herkesin tepkisi farklı ama missha gercekten denemeye ve kullanmaya değer diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden haksızlık olarak görülsün ki? Sonuçta Türkiye'ye ürün getiren ama fiyatlarını 3-5 tl farkın üzerine çıkarmayan bir sürü firma var. Biz de aynı rakama getirilsin demiyoruz, fark elbette olacak ama iki katı fiyata kasmak da kusura bakmayın kazıklanmak!!! Kusura bakmayın ama bu fiyatlarla, ben alacağımı sanmıyorum, etrafımdakilere de almamalarını tavsiye ediyorum.

      Sil
    2. Misha burda (GuneyKore) de Cok vasat bir firma gecen yildan bu yana surekli indirim yapiyor %50 kadar ben anlayamadim gitti bu firmayi surekli indirimde :)))

      Sil
  12. aman kozmetik olduğu belli olmasın alırken de kozmetik var demeeyin kutuda yoksa gümrük vermez.

    YanıtlaSil
  13. toly moly'e ne dersiniz ?

    YanıtlaSil
  14. Etude House ve Sooryehan gelse ne iyi olur! :) Gerçi Sooryehan'dan pek umutlu değilim ama n'aparsınız işte! :(

    YanıtlaSil
  15. etude house geldin lütfen

    YanıtlaSil
  16. arkadaşlar ben BB krem bile kullanmıyorum ama almayı düşünüyordum, ve yeni öğrendim ki direk tene uygulanmıyormuş alt baz olarak kremler uygulamak gereiyormuş. Onun ayrı bir alt bazı mı var. Yoksa bu bahsettiğimiz skinfood etude house cilt bakım ürünlerinin ardından mı kullanılıyor? Ben de yves rocher dan alışveriş yapıyorum genelde fransız ürünleri, bide bitkisel. yani ona vereceğim krem başına min. 25-30 tlyi eğer bu ürünler iyiyse bunlara veririm. birkaç site gezsin skinfood , etude house memnun olan çok bide ınfluense di sanırım. Ben 28 yaşındayım buğday tenliyim. Bna tavsiye edebilirmisiniz bu ürünlerde hangisi bana yarar, koredekilerin hepsi açık ten çünkü. Bana yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam Gülcan... Cildine kullanacağın her ürünün bir bazı vardır ama bunu kullanıp kullanmamak sana kalmıştır. Mesela far bazı göz farlarını daha kalıcı hale getirir. Makyajın ömürünü uzatır. Ancak dediğim gibi bu kişiye kalmıştır. Benim de elimde bazlar var ama ben kişisel olarak tercih etmiyorum. Renk olarak da bir yorum yapamam ama Etude House'un bbleri 4 farklı renk içeriyor. Ayrıca ben şu an Dr. Jart kullanıyorum ve çok memnunum. Tavsiye ederim.

      Sil
    2. İnternetten birkaç video baktım hoş görünüyor.Bir de baya değişik rünleri var galiba yabancı dil olduğu için anlamıyorum ama. Açık söylemek gerekirsem cildim genetik olarak çok yumuşak ve kilo alıp vermekten yanaklarım biraz sarktı.gıdık oluşmaya başladı. Ben cildimdeki sivilce izlerini ve sarkıklığı gidermek istyorum. Bu bahsettiğiniz Dr. Jart ne gibi özellikler sağlıyor, hangi çeşit ürünleri var ve fyatları nelerdir acaba?

      Sil
    3. Anladım. İnternetten birkaç video izledim. Videoda değişik ürünler göteriorlar sanırım gerginleştirme özelliği olan rünleri de var. Ybancı dilim olmadığı için pek anlayamadım. https://www.youtube.com/watch?v=3IVfYY9y_N8 Siz Dr. jart hakkında bira bilgi verebilir misiniz? hangi çeşit ürünleri var, fiyatları ne kadardır.

      Ben cildimden bahseeyim, cildimde sivilce izleri var bunları iyileştirmek istiyorum bb kremlerin kore menşeylileri iyileştiriyor da d,ye biliyorum. Cildimde sarkma var hafif gıdık oluşumu var ben bunları toparlamak istiyorum. Önceden yağlı bir cildim vardı şimdi karma, mevsimsel mi bilmiyorum yer yer soyulmlar var kuru desen deil bi acaip. Ama sanırım hala T bölgem sorunlu.

      Sil
    4. Gülcan Dr Jart'ın ürününün ayrıntılı tanıtım yazısını yazacağım azcık daha bekleticem sizi. Senin cildin benimkinin tam tersi, o nedenle sana şu ürün olur diyemem. Çünkü benim kullandığım ürünler sana uymayabilir. Ancak artık firmalar cilt tipine göre bb çıkartıyorlar. Ben hep kuru ciltler için olanını tercih ettim. Sen de ebay'den bb cream for oily skin şeklinde aratabilirsin.

      Sil
    5. Dediğiniz şekilde hatta karma cilt olarak arattım ki aramada yağlı cilt çıkıyor sadece; yabancı dilim iyi değildir. Çeviri yaparak anlamaya çalıştım ancak çok zamanımı alıyor ve istediğim şekilde tatin edici bilgiler alamıyorum. O yüzden sizin ayrıntılı yazınızı d bekleyeceğim .)

      Sil
  17. laneige, edute hause ve lırıkos......

    YanıtlaSil
  18. Sulwhasoo'yu ve Iope'yi merak ediyorum açıkcası. Şimdi Kore'den iki markadan birinin ürünlerini sipariş edicem ama yaşıma ağır olur mu diye korkuyorum.

    YanıtlaSil
  19. Sulwhasoo ve Iope en çok merak ettiklerimin arasında. Elbette daha low end olan skinfood, innesfree ve Etude House gelse çok başarılı olur.

    Bir sorum olacak siz Iope'yi kullanmışsınız, neden bıraktınız?
    Ben Kore'den ikisinden birini getirticem, ama emin olamadım Sulwhasoo biraz orta yaş ağırlıklı görünüyor, Essential line'ı alıcam ama ağır gelir mi diye yine de şüphelerim var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sulwhasoo ve iope 'yi orta yaş ve üzeri için daha fazla öneriyorlar. Koreli arkadaşlarımın hepsinin düşüncesi de bu zaten. Iope ürünlerini anneme verdim. Ben daha uygun olan Etude House ve Laneige'in serilerini karışık kullanıyorum. Zaten farklı markaların farklı serilerini kullanmayı seviyorum. Nedeni bu...

      Sil
  20. Sulwhasoo'yu ve Iope'yi merak ediyorum açıkcası. Şimdi Kore'den iki markadan birinin ürünlerini sipariş edicem ama yaşıma ağır olur mu diye korkuyorum.

    YanıtlaSil
  21. Merhaba ,

    Biz ithalatci firma olarak 2 hafta icinde e-ticaret sitemizden Missha ve Thefaceshop urunlerini( bir kismini ) satmaya baslayacagiz. Urunlerin ithalat islemleri bitmis olup saglik bakanligina yaptirilmasi gereken kayitlarini yaptiriyoruz su an .
    satisa hazir oldugu zaman size duyururum buradan.
    genel olarak BB Krem,Yuz maskeleri,temizleyiciler ve peeling ler olacak .
    bu iki firmaya ilave olarak diger kore firmalarindan da ithalat yapabiliriz.

    Syg
    Nergis

    YanıtlaSil
  22. Merhaba ,

    Cok begendiginiz Thefaceshop One step cleanser urunu de ithal ettigimiz ve yakinda satisina baslayacagimiz urunlerin icindedir.

    syg ,
    nergis

    YanıtlaSil
  23. Merhaba Nergis Hn,

    1 Ay oldu 2 hafta içerisinde başlayacğız demişsiniz ama halen cevap yok.

    Sitenizin adını paylaşabilirmisiniz..

    YanıtlaSil
  24. Merhaba,

    Kusura bakmayin biraz gecikti.

    ilk asama olarak Trendyolda satisa cikti..trendyolun adresine girerseniz TUM butikler altinda "ayin dikkat çekenleri" bolumunde bazi missha ve faceshop urunlerimiz satisa cikti...indirimli olarak satisa sunuldu...carsamba gününe kadar oradan alabilirsiniz...
    kendi sitemizde 2 hafta sonra satisa cikacak ama fiyati daha yüksek olacak

    syg ,
    Nergis

    YanıtlaSil
  25. The faceshop urunlerini artik http://www.thefaceshopturkiye.com/ adresinden alabileceksiniz.

    YanıtlaSil
  26. The face shop bb krem kullananınız var mı nasıl kapatıcılıgı falan

    YanıtlaSil
  27. Herkes türkiyedeki ürünlerin pahalılığından bahsetmiş. Ben lisanslı hediyelik ürünler getiren bir şirkette çalışıyorum. Konunun içinden biri olarak söyleyebilirim ki T.C. Devleti kadar vergi alan başka bir devlet yok. Gümrük vergisinin kdv'sinin kdv'si alınıyor. Yanlış okumadınız. İlk zamanlar çok şaşırıp gümrükçümüze tekrar sorduk yanlışlık mı oldu diye, hayır. Cidden verginin vergisi ödeniyor. Dahası buraya gelince de gelir vergisi, kdv (%18 gibi yüksek bir oran) ve bi dolu başka vergi alıyorlar. Mesela bir de tabak bardak gibi hediyelikler için de ayrıca binlerce liralık test paraları vs alınıyor. (Makyajda da vardır tabii) ben de hiç memnun değilim, missha'ya 95tl veriyorum ama bu vergilere ve onları yiyenlere küfrederek.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...