17 Aralık 2010 Cuma

You Are Beautiful | Fedakarlık ve Aşk




Adı:   You’re Beautiful
Çince Adı:
原来是美男啊
Bilinen Diğer Adları: You’re Handsome, A.N.JELL
Tür: Romantik, Komedi
Bölüm Sayısı: 16
Yayınlandığı Kanal: SBS
Yayınlanma Tarihi: 2009-Ekim-07, 2009-Kasım-26
Yayınlandığı Günler: Çarşamba & Perşembe 21:55

Oyuncular:

Jang Geun Suk - Hwang Tae Kyung
Park Shin Hye - Go Mi Nam / Go Mi Nyu
Lee Hong Ki - Kang On Yu / Jeremy
Jung Yong Hwa - Kang Shin Woo
UEE - Yoo He Yi
Bae Geu Rin - Sa Yu Ri (Fan klüp ün başkanı)
Kim In Kwon - Ma Hoon Yi (Mi Nam’ın menejeri)
Choi Ran - Choi Mi Ja (Mi Nam & Mi Nyu’un amcası)
Kim Sung Ryung - Mo Haw Ran
Jung Chan - Başkan Ahn
Choi Soo Eun - Wang Kko Di


Yönetmen:Hong Sung Chang
Senarist:Hong Jung Eun & Hong Mi Ran


Evet, Erkek Fatma Haftamızın ikinci konuğu,,,  Türkçe olarak en bilindik adı You Are Beautiful/You Are Handsome… Bana Jang Geun Suk’u tanıtma şerefine nail olmuş dizidir. Aynı zamanda yanına eşantiyon olarak Lee Hong Ki’yi de vermiştir. Özellikle görüntü olarak çok doyurucu bir dizi olduğunu söyleyebilirim. Gerçi giyim tarzları çok kötü ama olsun. Biz onları o şekilde seviyoruz. Özellikle Jang Geun Suk’un dudak bükmeleri hasta olacağınız cinsten. Jeremy’in tavırlarına ölüp bitecek, Shin Woo’ya aşık olacaksınız.  Neyse kısaca konuya geçecek olursak:

Dizi bir kilisedeki ayin sırasında rahibe adayı kızımızın sakarlıklarıyla başlıyor. Adı Go Mi Nyu… Annesi öldükten sonra ikiz kardeşiyle burada yetişmişler. Kızımız rahibe olmayı seçerken oğlumuz Go Mi Nam bir solist olmayı tercih etmiş. Aynı dönemlerde Kore’de çok ünlü olan A.N. Jell grubunun solisti Tae Kyung’un doktor uyarısı alıp kenarda durmasına karar verilince gruba yeni bir üye seçilmesi kararlaştırılıyor. Tesadüfe bakın ki bu kişi Go Mi Nam’dan başkası değil. Ne yazık ki Go Mi Nam Amerika’da estetik ameliyat geçirince Kore’ye dönmesi gecikir. Devreye menajerinin girmesiyle Go Mi Nam yerine Go Mi Nyu geçecek ve eğlence başlayacaktır.

 Go Mi Nyu bir yandan erkekliğe alışmaya çalışırken, bir yandan da hem grubun üyelerine hem de etrafındaki diğer onca insana karşı kimliğini gizleme çabasına girer. Önceleri grubun solisti Tae Kyung başta olmak üzere hayranları da dahil herkes ondan nefret ederken zamanla hepsinin gönlünde taht kazanmıştır. Grubun bir diğer üyesi Kang Shin Woo ise onun çoktan bir kız olduğunu anlamış ve ona karşı bazı hisler beslemeye başlamıştır. Jeremy ise Go Mi Nyu’’mın tavırlarını yanlış algılamakta onu gay sanmaktadır.



Spoiler: Coffee Prince kadar olmasa da beğendiğim bir diziydi. Grup üyeleri gözlerimi bayram ettirdi desem yeridir.  Ben dizilerde, filmlerde fazla tesadüfü sevmeyen bir insanım. Bu nedenle bu dizideki tesadüfler önemli ölçüde bendeki puanını düşürdü. Aynı zamanda grubun üç üyesinin de aynı kıza aşık olması “Yuh!” dedirtecek cinstendi. Dizi romantik, komedi olarak anılsa da dram öğesi de eklenmeli. Özellikle son bölümlere yaklaşırken dramın komedinin önüne geçtiğini söyleyebilirim ki komedi de bu kadar dram olması benim için eksi puan…



9 yorum:

  1. en en en sevdiğim dramalardan. en sevdiğim değil -onun hangisi olduğunu bilen bilir =P-
    ellerine ağlık canım süper tanıtmışsın.

    YanıtlaSil
  2. Hangisiydi o Mavicim ya? Ben izlemiş miydim? Teşekkürler bu arada

    YanıtlaSil
  3. Coffee Princeee ^^'

    YanıtlaSil
  4. Kendimi dövücem. Nasıl unutmuşum :P

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar,

    Bloğunuzu başka bir blog da ismi beni çektiği için tıklayıp keşfettim ki iyi ki de tıklamışım. :)
    Bu kadar eski bir konuya yorum atıyorum umarım cevabını alabilirim. Siz bu dizileri nereden izliyorsunuz bildiğim kadarıyla kore dizilerini çok yayınlayan kanalımız yok trt 1 yayınlıyor ara ara o kadar.
    Trt de izleyip deligibi sevdiğim dizi Düşlerimin Prensiydi, hatta annem ve tüm kuzenlerimi hastası yapıp birlikte izleyip saatlerce konuşmuşluğumuz var. :) Çok uzattım galiba ama sevdiğim şeylerden bahsetmeye başlayınca kendimi tutamıyorum :P Neyse sorum nerden izleyebileceğimdi sadece. Harika bloğunuz ve bizimle paylaştığınız süşünceleriniz için çok teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
  6. Selam Ela. Ben torrent programını kurdum bilgisayarıma. Dizilerin torrentını bulup indiriyorum. Hem arşivim oluyor hem de yok net kesildi, yok video bulunamadı sorunu yaşamıyorum. Üstelik arkadaşlarım falan da yararlanıyor. Belki bunu ayrı bir postta ayrıntılı açıklayabilirim ama bilmeyen biri için zor biş iş gibi gelebilir ama ben alıştığım için çok kolay geliyor.

    YanıtlaSil
  7. Ben torrent kullanmıyorum ama diziler için kullanabilirim :) Cevap için çok teşekkür ederim.
    Bence ayrıntılı bir şekilde anlatırsan çok iyi olur.
    Son bir sorum olacak diziler türkçe altyazılı mı ? yoksa sen orjinal dilinde mi izliyorsun ?

    YanıtlaSil
  8. Amerikan dizilerini bazen alt yazılı bazen orjinal dilinde izliyorum. Uzak Doğu dizilerini zaten mecburen alt yazılı izliyorum. Çünkü malum dillerini bilmiyorum. Ancak genelde alt yazılar Türkçeye çevrilse de bazen sadece ingilizce alt yazısı olanlar çıkabiliyor.

    YanıtlaSil
  9. Dizi Kore'de dahi çoktaaan unutulmuş olsa da ben yeni izledim. Geriden geliyorum belki ama sizlerin tavsiyelerini de gözönünde bulundurarak iyi bir Kore Dizisi arşivi yaptım kendime.
    You're Beautiful'u sevdim, çok tatlı bir diziydi. BOF kadar müptelası olmadım tabi, Secret Garden kadar da etkisi altında kalmadım ama sevdim :)
    Jang Geun Suk'u ben de bu dizide tanıdım. O ne tatlı bir çocukmuş ya. Gülümseyişi ile her kapıyı açar valla Yalnız saçlarını düzleştirip yüzüne döktü mü berbat oluyor havaya doğru uzatılmış yüzü gözü açılmış haline bayıldım ben.
    Jeremy bana göre yakışıklı değil ama çok sevimli, öçok şeker bir tip. Diğer ikisi hayran olunacak kadar yakışıklılar.
    Ben diziyi bitirdikten sonra sizin gibi bir tanıtım yazısı yazdım blogumda. bir göz atarsanız sizin için de hatırlatma olur, yorumunuza sunuyorum :)

    http://bendengecenkikayeler.blogspot.com/2012/11/youre-beautiful-kore-dizisi.html?showComment=1352185922061#c752628721637569131

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...