23 Ocak 2012 Pazartesi

µTorrent Programı ile {Dizi, Film, Video v.s.} İndirme {Resimli Anlatım}

Film ve dizi yazılarımda en çok sorulan soru, bunları nerede izlediğimle ilgiliydi. Ben de bir zamanlar birçokları gibi online izliyordum ama sonra baktım olmuyor, bilgisayarıma uTorrent programını kurdum. Film, dizi, video v.s. hepsini bilgisayarıma indirip o şekilde izliyorum. Bunun birkaç nedeni var elbette. Ben neden bunu yapıyorum? Manyak mıyım? Gül gibi sitelerde izlemek varken, neden onlarca GB'lik dosyaları bilgisayarıma indiriyorum.

1- Bir kere kolaydır. Sıkıştırılmış dosyayı indirirken başınıza gelen, net kesildi, dosya uçtu, yok takıldı sorunu yaşamazsınız. Bilgisayarınızı açtığınız anda eğer internet bağlantınız varsa dosyanız inmeye devam eder. Hem de yüzde kaçlık kaldıysa oradan başlar.

2- Sitelerdeki gibi üye olma derdi yoktur. Etraftan, sağdan soldan fışkırıp sizi delirten saçma sapan reklamlara da katlanmak zorunda kalmazsınız.

3- Tam filmin ya da dizinin ortasındayken takılma, görüntü kaybı, video not found gibi can sıkıcı şeylerle karşılaşmazsınız. İstediğiniz kalitede videoyu seçip indirme imkanınız var.

4- Arşiv yapmış olursunuz. USBler sayesinde istediğiniz yere götürüp orada izleme şansınız oluyor. Gerçi bu durum en çok arkadaşlarıma yarıyor. Paylaşabilme imkanımız oluyor. Üstelik özlediğiniz bir film ya da diziyse her an açıp tekrar izleme fırsatınız var elinizde.


Karar verdiniz. Videolara bu şekilde erişmek istiyorsunuz. Bunun için torrent programına ve benim gibi sınırsız nete ihtiyacınız var. Limitli olanı da kullanabilirsiniz ama kota aşma derdi var değil mi?

İlk olarak şuradan uTorrent programını indirip, bilgisayarınıza kuruyorsunuz. Bunu anlatmama gerek yok sanırım.

Şimdi buradan itibaren aşamalı olarak anlatacağım. Eğer yabancı bir yapım izleyecekseniz mutlaka alt yazıyı bulmanız gerekiyor. Ben genelde bir filmi indireceksem önce alt yazısını bulup daha sonra filmi indiririm. Çünkü her uzantılı dosya bulduğunuz alt yazıya uygun olmuyor. Eğer senkronizasyonu ayarlanmamışsa kaymalar yaşanabiliyor.  Hele ki benim gibi Uzak Doğu manyağıysanız mecburen alt yazıyı bulmak zorundasınız. Ha benim Japoncam, Çincem var derseniz o ayrı... 


Benim alt yazı için ilk ve genelde tek tercihim Divxplanet... Sitede altyazılar sıkıştırılmış dosya şeklinde -winrar- bulunuyor. Siteye girip istediğiniz videoyu arama yaptırdıktan sonra karşınıza yukarıdaki gibi bir görüntü çıkıyor. Mesela ben Immortals filmini aratmışım ve karşıma üç adet seçenek çıkmuş. Buradan Türkçe olanlardan Immortals.2011.DVDScr.XviD.AC3-ZJM uzantılı alt yazıyı indirip ona uygun olan videoyu bulmak istiyorum. İsterseniz siz başka uzantılı dosyayıda indirebilirsiniz. Bu tamamen size kalmış.


Alt yazınız tamam. Sıra filmin torrent dosyasına geldi. Ben torrent dosyalarını genelde Torrentz sitesinden indiriyorum. Bu site diğer torrent sitelerine giriş yapan bir arama sitesi... Torrent'ın Google'ı diyebilirsiniz aslında. Bunun dışında Uzak Doğu yapımları için d-addicts ve isohuntda kullanabilirsiniz.

Sitede Immortals yazıp arattığımızda farklı senkronizasyonlarda bir sürü seçenek karşımıza çıkıyor. Bizim aradığımız Immortals.2011.DVDScr.XviD.AC3-ZJM uzantılı dosyaya tıklayıp seçeneklere bakıyoruz.



Immortals.2011.DVDScr.XviD.AC3-ZJM uzantılı dosyayı içeren bir sürü site var. Bunlardan herhangi birine girerek torrent dosyasını indirebilirsiniz. Ben genelde -bu el alışkanlığı sadece, özel bir nedeni yok- torrenthound, kickasstorrent ve torrentreactor sitelerine tıklıyorum. Mesela burada torrenthound sitesine girip dosyayı oradan indirmişim.


Download torrent seçeneğini tıklayıp dosyayı indirdiniz. Şu an elinizde filminizin hem alt yazısı hem de torrent dosyası mevcut... Torrent dosyasını aşağıda olduğu gibi sağ tık-aç şeklinde ya da programın üzerine sürükleyerek açıyoruz.


Torrent progmanında birden fazla dosyayı birden indirebilirsiniz. Üstelik sağ taraflarında yüzde kaçlık kısmın indiğini de görebilirsiniz. İstediğiniz anda da indirme işlemini durdurma imkanınız var. Dosyanın tamamı indiğinde yine sağ tıkla dosyayı torrent programından kaldırabilirsiniz. Bu dosyalar genelde Belgeler/Karşıdan Yüklemeler dosyasına indirilir. Siz oradan istediğiniz aygıta yükleyerek izleyebilirsiniz.

Umarım yararlı bir yazı olmuştur. Bir sonraki yazımda "Videoya Alt Yazı Nasıl Eklenir?" kısmını anlatacağım. Siz o zamana kadar filmleri, dizileri indirmeye başlayın bakalım.

Soruları olanları yorum kısmına bekliyorum.

8 yorum:

  1. 2 yıldır interneti bu torrent programıyla sömürüyorum güzel paylaşım olmuş :)

    YanıtlaSil
  2. Ah, tıpkı ben! Aynı durumdayız.

    YanıtlaSil
  3. Angel, İngilizcen varsa gerek yok. Ben de çoğu yapımı orjinal izlemeye çalışırım ama İspanyol, Fransız ve diğer ülke yapımlarına gelirse iş mecburen alt yazı indirmek zorunda kalıyorsun. Ben de o nedenle alt yazı mevzusunu anlattım. Uzak Doğu yapımları içinde geçerli aynı şey...

    YanıtlaSil
  4. Harikasın,bu bilgiler çok işime yarayacak:)Böyle işe yarayan postlara bayılıyorum:)

    YanıtlaSil
  5. Lame her zaman... Bir sorunuz olursa sormaktan çekinmeyin.

    YanıtlaSil
  6. güzel paylaşım. ama benim bir sorunum var. torrentin içindeki dosyaların birkaçını indirmek istemiyorum. özeellikle müzik dosyalarının. ama indirmeyide başlatrım. bunların inmesini engelleyebilirmiyim. dosyalar sekmesinde sağ tıklayınca "indirme" seçeneği var. acaba bu tüm dosyalarımı yoksa sadece üzerine sağ tıkladığım dosyayımı durduruyor. şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  7. O seçenek hepsini iptal ediyor. Dosyayı torrent programına attığın zaman seçenekler çıkar. O şekilde halledebilirsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilginiz için teşekkür ederim. şu an yarısı inmiş durumda.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...