17 Ekim 2011 Pazartesi

Kungfu Ramen: Bir Ramen Markası Daha


Biz Uzak Doğu severlerin en büyük tutkularından biri de yemekleri... Türkiye'de, Uzak Doğu mutfağına ait restoranlarda giderek artıyor. Eh gidemeyenlerin de imdadına paket şeklinde ramenler yetişiyor. Gerçi hazır olduğu için elle yapılanların yerini tutar mı bilinmez ama en azından damak zevkleri hakkında bir bilgi ediniyoruz.  


Şuradaki yazımda Migros'ta rahatlıkla bulabileceğiniz Leader Ramen'den bahsetmiştim. Bunun dışında bizim mahalle arasındaki markette Kungfu Ramen'i tesadüf eseri gördüm. Kendisi sessiz sakin makarnaların arasında bulunmayı bekliyormuş. Hemen aldım. Gerçi annem "Evde makarna dolu ne yapacaksın bunu?" şeklinde söylendi ama olsun.


Geçen hafta evin bana kalmasından dolayı -annemlerin gecikmiş Ankara seyahati dolayısıyla- ben de rameni çıkartıp tadına bakmak istedim. İtiraf etmem gerekir tadı, yumuşaklığı Leader Ramen'den daha güzel...


Son olarak resimde gördüğünüz çubukları Amerika'da bulunduğum dönemde Çinli bir tanıdık hediye etmişti. Aslında bir avuç dolusu vermişti ama aç gözlülük olmaması için ben sadece tek bir çifti kabul etmiştim. Şimdiki aklım olsa hepsini cebe indirirdim. :)

 
Peki, sizin favori ramen markanız ne? Tavsiyeleriniz var mı?

4 yorum:

  1. Benim ilk yediğim ramende kungfu ramendi açıkçası en hoşuma giden ramen sonrasında oolongmen ramen aldım 3 tane ama yiyemedim hepsini döktüm :( içinde et falan vardı güvenemedim açıkçası en iyisi kungfu bencede

    YanıtlaSil
  2. Kungfunun karidesli ve sığır etli ramenleri yosuna kokuyor. Ama bu mantar ve tavuk aromalısı harika. Benim gibi çok seçici biri bile afiyetle yiyebiliyorsa bu ramene herkes bayılır bence ;)

    YanıtlaSil
  3. Karideslisi ve sığır aromalısı yosuna kokuyordu, tavuk ve mantar aromalısını yemek seçen biri olmamam rağmen, afiyetle yedim. Şiddetle tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  4. Arkadaşlar Kungfu ramen sığır eti - tavuk - mantar aromalı yemeyın çok yaralı allah korusun KANSER oluyor :(

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...