3 Mart 2012 Cumartesi

Üniversiteler Şehri Boston...

Birkaç sene evvel Work and Travel programıyla gittiğim Amerika'nın daha önce birkaç fotoğrafını paylaşmıştım. Bakmak için New York, Niagara Falls ve Toronto... Oraya kadar gitmişken aslında Japonlar misali her gördüğüm şeyin fotoğrafını çekmem gerekirmiş ama itiraf ediyorum daha çok kendi fotoğraflarımızı çekmişiz.

Work and Travel ne diye sorarsanız da şuradan benim neler düşündüğümü okuyabilirsiniz.


Çin Mahallesi...

Boston'a adım attığımızda ilk iş karnımızı doyurmak için Çin mahallesine gitmiştik. Her yerde Çince yazılar, Çin'e ait ürünler satan mağazalar, pazarlık yapanlar yığınla... Çinli garson ne istediğimizi sorduğunda bilmediğimiz garip garip şeyler yiyen etrafımızdaki insanları fark edip, sadece tavuklu makarna isteyebilmiştik. Ne olur ne olmaz hesabı...


Günü birlik kaldığımız hotel...

Odamız dört kişilikti. Ben, arkadaşım ve iki tane bizim gibi yabancı kızla kalmıştık. İnternet üzerinden birkaç gün önce rezervasyon yaptırdığınızda, hem uygun fiyata hem de garantili olarak kalacağınız yeri ayarlayabiliyorsunuz. O zamanki öğrenci koşulları ile bulunabilecek en iyi yerdi. Biraz merkeze uzaktı ama bir günlüğüne idare ettik.


Şehir merkezinden bir bina...

Amerika, bana göre tarihi olmayan bir ülke... Zaten Amerikalılar'da, Kızıldereliler'i öldürüp, onların yaşam alanlarına konan Avrupalılar'dan başkaları değil. O nedenle birkaç yüz yıllık binalarına bile çok özen gösteriyorlar. Zaten önemli olmayanları da yıkıp yerine daha gösterişlisini yapıyorlar.


Turistler ve yeni gelen öğrenciler için bulunan information centerın içi... Şehir ve Amerika'nın geneli hakkında broşürler, kitaplar, bir sürü resim vardı bu binada... Keşke İstanbul'a da böyle şeyler yapsalar...


Merkezden bir görüntü...

Boston'da metro hattı çok düzenli ve düzgün işliyor. Bir adres sormuştuk bize metroyla nasıl gideceğimizi tarif ettiler. Biz de atlayıp gitmiştik. Sonra o durakta inip biraz dolaştık ve adresi sorduğumuz yere geldiğimizi fark ettik. Meğerse sadece 2 durak uzaktaymış gideceğimiz yer... O zaman Amerikalılar hakkında tek düşündüğüm şey, bu adamların yürümekten hoşlanmadığı olmuştu. Hatta bir arkadaşımızın adres sorduğu bir polisin ilk sorduğu soru "Arabanız nerede?" olmuştu. Bunu ilk duyduğumda dumur olmuştum ama sonradan adamların yapısının farklı olduğunu anlamıştım.


Akşam üstü bu görüntüyü fırsat bilip arkadaşımla oturup keyfini çıkarmıştık. Bütün günün yorgunluğu ve uykusuzluğun getirdiği bezginlikle sanırım bir saat falan oturmuşuzdur. Üstteki caddeye çok yakındı burası. O nedenle gelecekte bir gün, bu şehirde yaşayabilir miyim acaba diye düşünmüştüm. Ama merkezde... Allah'ım inşallah ya... Bu resimleri bile buraya koyarken bile içim bir hoş oldu.

 

Masonlara ait bir bina...

Masonlar hakkında genel, herkesin bildiği şeylere sahibim. Bu resmi dinlenmek için oturduğumuz Starbucks'ın içinden çekmiştim. Nedense o binaya o gün pek bir anlam verememiştim. Ancak Amerika'da masonluk çok yaygınmış. Valla bu konuda bilgisi olanlar yazabilir. Ben kıt bilgimle bir şey söylemek istemiyorum.

Amerika'da Starbucks çok tutulan bir müessese değil. Tabi ki sevenleri vardır ama Tim Hortons falan daha çok seviliyor. İnşallah Türkiye'ye gelir bu marka. Yoksa Starbucks'a inat ben getireceğim. Amerika'da her adım başı kahve satan yerler olduğu ve isterseniz kahvenizi keyfinize göre hazırlamanızdan mıdır nedir, Starbucks Türkiye'deki gibi çok pohpohlanan bir mekan değil gibi geldi bana...

Bana New York mu yoksa, Boston mı diye sorarsanız kesinlikle Boston derim. Daha düzenli, daha temiz ve daha sakin bir şehir olduğu için sanırım. Herkesin gönlünde bir yer vardır.  Siz nerede yaşamak isterdiniz?

5 yorum:

  1. yazılarını büyük bir zevkle okuyorum sanki senin yazıların benim duymak istediklerimi anlatıyormuş gibi..Hem de her telden çalıyorsun bu çok hoşuma gitti.Yazılarını her daim bekliyor olacağım teşekkürler....;))

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. Sadece kendi ilgi alanlarıma yönelik yazılar yazıyorum. Hepsi bu...

    YanıtlaSil
  3. :))Aynı şeylerden hoşlanıyoruz ama bu güzellll sevindim...Birçok yer gezebilmiş olmanda çok güzel ben üniversite öğrencisiyim ama öyle bir imkanım olmadı maalesef seni kıskanmadım desem yalan olur:))

    YanıtlaSil
  4. Aklımda olan şehirlerin dörtte birini bile gezebilmiş değilim. İlerde bir gün imkanlarım olursa ve gidebilirsem buraya da koyarım paylaşımlarımı. Ben de Amerika'ya öğrenciyken gitmiştim. Verdiğim linkten gerekli bilgiyi alabilirsin. Umarım sen de bir gün gidebilirsin.

    YanıtlaSil
  5. umarım inşallah:)))teşekkürler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...