18 Aralık 2010 Cumartesi

Cheapsmells | Bir Başka Kozmetik Sitesi



İtiraf etmek gerekirse bugüne kadar kozmetik, parfüm v.s. alışverişlerimi hep ya parfümerilerden ya da depolardan sağlardım. Ancak internetteki fiyatları gördükten sonra küçük de olsa risk alarak bu işe el atmak benim yararıma olacak gibiydi ki öyle de oldu. . Özellikle Türkiye'de bulunmayan markaları deneme isteğim ya da burada iki-üç katı ödemek istememe durumum -ki bu bütçemle alakalı- beni bu yola itti.  

İnternetten kozmetik alabileceğim siteleri araştırdıkça yeni yeni yerler bulmaya başladım. Cheapsmells'de bunların bir tanesi elbette.

Cheapsmells İngiltere kökenli bir site... Başta birçok tanınmış markanın parfümü dışında makyaj malzemelerinden, saç ve cilt bakımına varan ürün yelpazesi mevcut. Yalnız İngilizcesi olmayanlar biraz zorlanabilir.

Sitenin bir dezavantajı aldığınız her ürün başına kargo bedeli ödemeniz. Ürün başına yaklaşık £2.5 ödüyorsunuz. (£1 yaklaşık 2.4 Lira ama bu kurlara göre değişebilir. ) Şampuan gibi ağır ürünler isterseniz bu kargo bedeli £3.5'a kadar çıkabiliyor.

Cheapsmells'in bir dezavantajı da üçten fazla ürün almanız durumunda gümrüğe takılma ihtimaliniz. Bunun her zaman olacağını söylemiyorum ama her ihtimale karşılık siz siz olun tek seferde üçten fazla ürünü sipariş etmeyin.   

Bizim bir avantajımız İngiliz vatandaşı olmadığımız için vergiden muaf tutulmamızdı ancak o da elimizden alındı. Bu yüzden biz de sanki İngiliz vatandaşı gibi paşa paşa vergimizi ödüyoruz.

Bir diğer dezavantajı da sipariş verdikten sonra bekleme süreniz. Zira paketin elinize ne zaman ulaşacağı belli değil. Eğer sipariş süresi 20 günü geçerse müşteri hizmetleri bölümüne şikayetinizi iletiyorsunuz paketinizi tekrardan size gönderiyorlar.

Önerdiğim siteyi yermiş gibi oldum ama bu eksilerden bahsetmezsem olmaz. Sonra "Sen önermiştin. Bu ne?" falan demeyin. Şimdi avantajlarına gelecek olursak buradan belirli dönemlerde yayınlanan kodları alarak indirimlerden ve ücretsiz kargodan yararlanabilirsiniz. Özellikle yeni yıla yaklaştığımız bu günlerde bu avantajlar hepimizi sevindirecek.

Şimdi fiyatlara gelecek olursak daha önce alış-veriş yaptığım Strawberry'le mukayese etmem doğru bir açıklama şekli olacak sanırım. Bir ürün ele alalım. Mesela Calvin Klein - Endless Light Concealer.



Strawberry'de %20 indirimli fiyatı 31 TL


Cheapsmells fiyatı ise £6.95 TL'ye çevirdiğimizde yaklaşık 16 TL'ye bu ürünü almış oluyoruz. Buna kargo bedelini de eklersek 22 TL'ye bu ürün sizin oluyor. Strawberry'den daha ucuz olduğunuz görmüş oluyoruz.

2 yorum:

  1. Merhaba. Ben bu Calvin Klein concealer'ı sipariş etmek istiyorum. Ama daha önce hiç kullanmadım. Siz kullandıysanız bir fikir verebilir misiniz acaba? Teşekkürler şimdiden:)

    YanıtlaSil
  2. Eliza işin açıkçası bu ürünü daha önce hiç kullanmadım. Loreal ve Maybelline'in concealerı kullandım ve beğendim. Eğer bulabilirsen Beyu'da fena değildir. Bence concealor alacaksan gidip mağazada denemek en mantıklısı. Sonuçta cilt tipine uymayabilir. Siparişini ona göre verebilirsin.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...