7 Mayıs 2011 Cumartesi

Ay Savaşçısı Vs. Babydoll


Sucker Punch'ı izlediğimde başroldeki kahramanımız Babydoll'ün Ay Savaşçısı'na ne kadar çok benzediğini fark etmiştim. Hatta film hakkındaki yorumumda da kısaca sözü geçmişti. Bakalım Zack Synder Babydoll'ü yaratırken kimden esinlenmiş?

1- Ay Savaşçısı iki yandan ayırdığı sarı saçları ve okul kıyafetli haliyle çok sevilmişti. Babydoll'un savaş kıyafeti ve ortadan ayırıp bağlanan saçları neredeyse Usagi'yle aynı... Mini pileli etek, fularlı bluz, uzun çizme gibi duran çoraplar da cabası...

2- Usagi 5 kişilik gezegen savaşçılarının başı durumundaydı. Babydoll'ün de ona yardımcı olan 4 arkadaşı var ve Babydoll'ün planlarına uyuyorlar.

3- Ay Savaşçısı da Babydoll de kendilerinden kat kat güçlü ve büyük canavarlarla savaşıyorlar. Her seferinde de düşmanları ne kadar kalabalık olursa olsun kazanıyorlar.

4- İkisi içinde yer çekimi sorun değil. Oldukları yerden 10 metre yükselerek düşmanlarını öldürüyor ya da ellerinden kurtuluyorlar.

5- Dayanıklıkları da ayrı mesele... Ay Savaşçısı ne kadar işkencelere maruz kalsa da bir şekilde canavarları alt ediyor. Babydoll içinde aynı şey geçerli..

6- Usagi'nin arada sırada Rei'n görev yaptığı tapınağa gittiğini biliyoruz. Babydoll'un samurayları yendiği sahne, uçuşan kargalar animeden alıntı olduğunun kanıtıydı.

7- Usagi gerektiğinde tacını ya da resimde görülen silahını kullanırdı. Babydoll'de yakın dövüşlerde kılıcını, uzun mesafede tabancasını kullanıyor. 

Peki sizce ben mi abartıyorum yoksa Babydoll Ay Savaşçısı'nın silik bir kopyası mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...