5 Şubat 2012 Pazar

Argan Yağı ve Saç Bakımı Hakkında Biraz Lakırdı

Kullandığım ürünleri tek tek anlatmaya kalkarsam, bu gidişle siz de ben de helak olacağız. O yüzden bundan sonraki yazılar birden fazla ürünleri içeriyor olabilir.

Ben saç, cilt, tırnak olsun eğer içten gelen bir beslenme ya da genetik üstünlük yoksa dışarıdan yapılan tüm etkenlerin çok sınırlı olduğunu düşünüyorum. Şahsi görüşüm bu... Tamam, yapılan maskeler, kullanılan tonikler bir yere kadar etki ediyor. Onu biliyoruz.


MAIA Moroccan Argan Yağı: Argan Yağı'nı daha önce duydunuz mu bilmiyorum. Ben aktarlarda görüp duruyordum. Güney Kore'de yaşayan Flysari yanan saçlarını bununla düzelttiğini söylemiş ve şiddetle tavsiye etmişti. Ben de saf salep almak için uğradığım bir akşam aktardan bunu aldım. Yeni başladım sayılır. Bakalım saçlarıma nasıl etki edecek göreceğiz. İnternette yaptığım araştırmada sadece saçlara değil, cilde, tırnaklara da çok iyi geldiğini okudum. Özellikle kuru ciltlere tavsiye edilen bir ürünmüş.


MAIA Yılan Yağı: Argan yağının dışında benim daha önceden kullandığım başka bir yağ daha var. Ben bu ürünü kaşlarım için kullanıyordum gerçi. Burada paylaştığım resimlerden kaşlarımın seyrek olduğunu fark etmişsinizdir. Ağdacım, yılan yağını önermişti. Eğer düzenli kullanırsanız etkisini görüyorsunuz. Ağdacımın kardeşinin saçlarıyla olan problemini de yine bu yağ çözmüş. Tabi, yine düzenli kullanım söz konusu...


Oriflame Milk&Honey Saç Bakım Seti: Bu doğal ürünlerin dışında, saç bakım seti olarak yeni bir seriye başladım. Aslında argan yağı özlü bir set bulsaydım onu alacaktım ama ne yazık ki yoktu. Oriflame'in Milk&Honey serisi de bana hitap ediyor diye bir denemek istedim. Çünkü çok sık olmasa da şampuanımın içine bal katan biriyim. Şimdi de bal kokan bir sete sahip oldum.  Birkaç banyodur bunları kullanıyorum ama daha detaylı bilgiyi birkaç haftaya verebilirim.


Pantene Doğal Sentez Yoğun Onarıcı Saç Maskesi: Malum kış aylarındayız. Saçlarım çatur çutur kırılıyor. Zaten zayıf bir yapısı var. Markette Pantene'nin maskelerini inceledim ve doğal ürünler içerdiği için bu maskeyi seçtim. Şimdilik memnunum. Saçlarımın kolay taranmasını sağlıyor en azından. Detaylı rapor tabi ki bitince...

Genelde doğal ürünleri tercih etmeye çalışsam da her aktara ne yazık ki güven olmuyor. Zaten bugünlerde doktorlarla aktarlar birbirine girmiş durumda... Aranızda bu ürünlerden kullanan var mı? Özellikle argan yağının etkilerini çok merak ediyorum. Ayrıca doğal yağları mı yoksa markaların ürünlerini mi tercih ediyorsunuz?

6 yorum:

  1. merhaba.ben de badem yağını kullandım bi ara kirpiklerim ve kaşlarım için. düzenli kullanılsa belki işe yarar ama maalesef çok fazla düzenli kullanmıyorum unutuyorum genelde :) özellikle badem yağını biten bir rimelimi yıkadıktan sonra içine döktüm. gece yatmadan yada gün içinde evdeyken kirpiklerime sürüyorum. şampuanımın içine dönem dönem benimde bal döktüğüm oluyor güzel oluyor gerçekten.her ne kadar kozmetik ürünlerin ya da bu tarz bakım ürünlerinin hazırını tercih etsekte aslında bu ürünler aktarlarda satılan ya da doğal halde bulunan ürünlerin yoğun işlem görmüş hali. o nedenle bu tarz yağlar tercihimdir. ha birde bir çok yabancı ve yerli sitede gördüğüm bir şeyi de sölemek isterim. makyajımı temizlemek için yaptım bunu. küçük bi şişenin içine su, az miktar zeytinyağı ve aleo veralı suyu koyup karıştırıyorum ve makyajımın ilk çıkarma aşamasını bu oluşturuyor :) tabi sonrasında başka türlü temizlik ürünleri ile yüzümü yıkıyorum. sanırım bu tarz doğal ürünleri seviyorum:) nihayetinde hepsi doğal:) sizin bu yazınızı çok sevdim diğer doğal bakım ürünlerle ilgili yazınızı da bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Selam Hülya... Bu güzel önerilerin için teşekkürler...

    Zaman zaman ben de bu tarz doğal yağları ya temizleyicilerimin ya da şampuanlarımın içine koyuyorum. Mesela cam terebentide saçlar için iyi geliyor. Kokusu biraz kötü ama saçlara parlaklık veriyor. Ben araştırdıkça denedikçe zaten burada yazılarım da devam edecek. Badem yağını ben de bir dönem kullandım ama bende de o problem var. Unutuyorum. :D Keşke düzenli yapabilsek...

    YanıtlaSil
  3. Paylaşımlarınız için sigara bırakma merkezi teşekkür eder.

    YanıtlaSil
  4. Ee sonuç nedir? Argan yağı kullanalım mı kullanmayalım mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düzenli kullanırsan sonucunu kesin alıyorsun canım. Onun dışında tek kullanımlık durumlarda pek bir etkisi yok.

      Sil
  5. MAIA Argan oil sonuç nasıl? Olumsuz bir durum oldu mu? Baya eski bir yazı cevap verirseniz sevinirim😊

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...