16 Nisan 2011 Cumartesi

Peri Kutusu: Yılın Ölüsü, Ölümsüz ve Önemsiz

Bu ara kafayı kitaplarla bozdum dedim ya, bu post onun en güzel örneği sanırım. Kimisi bir kıyafet gördüğünde çıldırır, bense aradığım konuda ya da ilgi alanıma giren bir kitap gördüğümde deliriyorum. Daha birkaç gün önce Kadıköy'deki kitapçılardan dört kitap aldım ve idefix'ten de iki kitap siparişim dün geldi. Sonum hayırlı olsun...

Neyse vampir hayranlığı birkaç yıldır kendini gösterse de bizim yayınevleri sağolsun seri halindeki kitapları ancak kağnı hızıyla bastırabiliyorlar. Sookie Steakhouse romanı ya da Güneyli Vampir Serisi de onlardan birisi. Seri çıktığında -belki de ya da büyük ihtimalle- Türkiye'de ilk okuyanlardan birisi benimdir. Kaç sene oldu ancak 6. kitabı daha yeni piyasaya sürülüyor. O yüzden yayın evine bu yavaşlığı nedeniyle bayağı gıcık olmuş durumdayım.

İkincisi ise Ölümsüz Serisi'nin 5. kitabı Ölümsüz ve Önemsiz... Kitap geçen yaz haziran ayında piyasaya sürülse de o dönem romantik-komedilerde gözüm olduğu için fırsat bulamamıştım. Bakalım belki aranızdan okuyanlar vardır...


Tuhaf ve seksi garson kız Sookie Stackhouse’a kapılmamanın yolu yok. Bizi de al Sookie! Bizi de!

Tuhaf ve seksi garson kız Sookie Stackhouse’a kapılmamanın yolu yok. Bizi de al Sookie! Bizi de!Louisiana’lı garson Sookie Stackhouse’un pek akrabası kalmamıştı. Orleans’ın vampir Kraliçesi’nin gözdesi, uzun zamandır görüşmediği vampir kuzeni Hadley ölünce de bu yüzden çok ama çok üzüldü. Hadley her şeyini Sookie’ye bırakmıştı ama bu mirası kabul etmek büyük riskleri de beraberinde getirecekti. Bazıları Sookie’nin, kuzeninin geçmişine ve sahip olduklarına burnunu sokmasını fazla istemiyordu. Sookie’yi durdurmak için ne gerekiyorsa yapacaklardı! Onlar her kimse, çok tehlikeliydiler ve bahtsız Sookie’nin hayatı yine pamuk ipliğine bağlıydı.


Doğumgünü yaklaşırken, Betsy pek de havasında değildi.

Avrupa'dan gelen delegeler sonunda onunla temasa geçip saygılarınıiletmişti, tamam ama bu işin içinde kesin başka bir iş vardı. Politik oynamaksa kızımıza göre değildi. Hele en yakın arkadaşı ölümcül olabilecek bir hastalığa kalanmışken! Gerçi bir çözüm düşünmüştü Betsy. Kızın canını alabilir, yani onu vampire çevirebilirdi.Arkadaşlar ne içindi ki? Çıkmaza girdiğiniz anda {canınızı alır, sizi kurtarırdı arkadaşlar. Kankanı ölsün mü,vampir mi olsun? İşte bütün mesele buydu? Evlilik planlanılın içine etmek üzerine ihtisas yapan nişanlısı Eric'e kızacak hali bile yoktu zavallı Betsy'nin.

Mary Janice Davidson'ın yaratıcı, sofistike, seksi ve zeki esprilerle süslü serisinin yüksek topuklu yıldızı bile olsa, bu, böyleydi.

Kitap kapakları: Artemis

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...