2 Ocak 2011 Pazar

Piranha 3D | Gerilim mi? Erotizm mi?



Yönetmen Alexandre Aja
Senaryo Pete Goldfinger
              Josh Stolberg

Görüntü Yönetmeni John R. Leonetti

Müzik Michael Wandmacher

Geçen yaz sinemalarda Jaws, Piranalar gibi filmlere geri dönüşü yaşatacak film olarak lanse edilmişti Piranha 3d… Özellikle üç boyutlu sinemaseverler için yeni bir başlangıç olacaktı.

Ben filmi kardeşimden sonra oturup izledim. Sırf üç boyutlu görüntü olmasa da BluRay olarak indirmiştim. Sonuç olarak gecenin üçünde biten ancak hiçbir şekilde bekleneni veremeyen bir filmdi benim için. İzlemeseydim bir şey kaybeder miydim? Kesinlikle kaybetmezdim.

Konusuna gelince film gayet güzel manzaralı, sakin sessiz bir gölde balık tutan bir amcamızla başlıyor. O sırada göl birden kabarıyor ve hiç de küçük sayılmayacak bir girdap oluşuyor ki bu bir göl için neredeyse imkansız. Neyse yaşlı amcamız küçük kayığından dengesini kaybedip düşüyor ve kendisini girdabın daha da kötüsü katil piranaların ortasında buluyor.



Bu piranalar bizim akvaryumda beslediğimiz ya da en kötü ihtimalle Güney Amerika’daki nehirlerde görünen cinslerden çok farklı. Onlar bizim bildiğimiz piranaların atası ve inanılmaz bir av anlayışları var. Ortaya çıkış hikayeleri ise şöyle; en son buzul çağında görünün bu sevimli yaratıklar(!) Victoria Gölü’nün altında bulunan bir yer altı gölünde günümüze kadar yaşamlarını sürdürmeyi başarmışlar. Tektonik hareketler sonucu yüzeydeki gölle yer altı gölü arasında bir bağlantı oluşunca bu sevimli antik çağ yaratıklarımız günümüz insanlığıyla tanışma fırsatı bulmuş.

Gelin görün ki o sırada yaz tatili ve kasabada bir festival bulunduğundan kasaba nüfusu yaklaşık on katına çıkmış. Çıplak kız görmek için gelenler, porno film çekmek için bu güzel göl kasabasını seçenler yığınla… Varın siz düşünün piranaların yemeklerini…



Başrollerinde The Vampire Diaries’ten Stewen McQueen ve Gossip Girl’ün yıldızlarından Jessica Szohr’da bulunan filmde Geleceğe Dönüş’ten tanıdığımız çılgın doktor Christopher Lloyd’a filmdeki yerini almış.

Piranha 3di izlerken bir an erotizmin bu kadar abartılmasının nedenini merak etmedim değil. Film, piranalarla başlayan, çıplak kızlarla devam eden, sonra piranalarla biten bir filmdi. Katil balinalar, Jaws konulu filmlerde elbette bu tarz bikinili kızlar geldi geçti ama insanların deyim yerindeyse gözünün içine sokulmadı.

Anlayacağınız üzere Piranha 3D size bol bol çıplak kız ve kan sunan bir film...

Film için notum mu? 10 üzerinden 5. Bu kadar güzel manzaralı bir yerde çekilen bir film olduğu için…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...