13 Mart 2011 Pazar

The Walking Dead: Bir Zombi Dizisi


Her insanın zaman zaman şaşırıp aslında hiç sevmediği yapımları izlediği olmuştur. Sanırım böyle bir dönemden geçiyorum. Çünkü romantik-komedi hastası olarak bu ara izlediğim bütün yapımlar ya kanlı sahnelerle dolu ya da kıyamet alametleriyle... The Walking Dead de bu dönemde izleyip bitirdiğim bir dizi... Sadece 6 bölümlük ilk sezonuyla birçok kitlenin ilgisini çekmiş.

Ölümcül Deney filmini herhalde bilmeyen yoktur. Ben serinin sadece ilk filmini izledim. Milla'nın oraya buraya zıplayarak bol bol gösterdiği bacak dekoltelerine ne yazık ki ancak bu kadar dayanabildiğimi söyleyebilirim. Dizi ile aralarındaki tek benzerlik zombiler sanırım.

The Walking Dead, Robert Kirkman tarafından yazılan bir çizgi roman aslında. Televizyon yapımcıları, vampirler, uzaylılardan sonra belki de en fazla ilgi çekici konu olan zombileri ekranlara getirmişler. Aslında çok da iyi yapmışlar. Vampirler de olan ağlak aşk hikayeleri, uzaylıların dost mu düşman mı muhabbeti zombilerde yok. Sadece ölüm ve yaşam mücadelesi görünen bir gerçek.


Peki dizinin konusu ne? Şerif yardımcısı olan Rick, bir silahlı çatışmada ağır yaralanır ve hastaneye kaldırılır. Günün birinde uyanan polisimiz kendini hastane odasında tek başına bulur. İşin kötüsü etraf tam bir kaos içindedir ve yaşayan tek canlı görülmemektedir. Yaşadığı kasaba boşaltılmış, kalanlar ise sadece ölüler olmuştur. Rick bir zombi saldırısının olduğunu öğrenir ve hemen ailesini bulmak için yola koyulur. Ne yazık ki yalnız değildir.

Gerek sahneleri, gerek senaryosuyla usta ellerden çıkmış bir diziyle karşıyayız aslında. Yönetmen ve çizgi romandan uyarlayan senaristimiz diziyi ince ince işlemiş. Yan karakterlere yönelik sahneler, makyajlar, kıyafetlerle iyi bir iş çıkartılmış. Kısa bir yapım olarak tasarlanan proje yoğun ilgiden dolayı uzatılma kararı almış. Ancak seriyi severlere kötü bir haber var. Ne yazık ki 2. sezonun yayın tarihi bütün tepkilere rağmen uzatılmış.  

Zombi severler için kesinlikle izlenilmesi gereken bir dizi, benim gibi sevmeyenler için de bir göz atmalarını tavsiye ederim. Belki size de fikrinizi değiştirtebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...