3 Mart 2011 Perşembe

Hwang Jin Yi


Kore dizilerinde en sevdiğim kategori elbette ki romantik-komediler... Onun dışındakilere pek baktığım yok açıkçası. Üstelik konu tarihi dizilerse beni hemen oradan uzaklaştırın daha iyi.

Tarihi dizileri sevmediğimden değil. Daha çok tarihi yanlış değerlendirme olasılığı delirtiyor beni. En ufak bir yanlışlık bile size büyük bir hata olarak geri dönüyor. Tabi değiştirdikleri kişiler, olaylarda cabası. Türk dizilerinde de görüyoruz bunları. Özellikle son dönemde Muhteşem Yüzyıl'la zirveye çıktık bile denilebilir.

Bu yazımda ilk defa oturup izlediğim bir Kore tarihi dizisinden bahsedeceğim. Ben dizinin sadece iki bölümünü izledim. Dizi, Hwang Jin Yi adındaki bir gisaeng yani cariyenin hayatını anlatıyor. Çocukluğundan başlıyor,  annesiyle tanışmasına ve sevgilileriyle devam ediyor.


Başrolü oynayan Ji-won Ha'yı daha önce 100 Days With Mr. Arrogant filminde izlemiştim. Oyunculuğunu beğenmekle birlikte onu role pek yakıştıramadığımı itiraf etmeliyim. Sonuç olarak onun yaşındaki bir bayanın 16 yaşındaki bir genç kızı canlandırması benim gözlerimi çok yordu.


Eun-ho Kim varlıklı bir ailenin tek oğlu ve dizide Hwang Jin Yi'nin de gönlünü çalan zat... You Are Beautiful dizisinden tanıdığım Geun-seok Jang bence bu role çok yakışmış. Mimiklerini daha görememiş olsam da bu rolde uzun saçlı halini çok beğendim.


Dizide beni en çok etkileyen yerel kıyafetler, danslar ve elbetteki çalgılardı. O dönemin yapısıyla ilgili bize kısa da olsa bilgiler veriyor. Gerçi bu benim izlediğim ilk Kore tarihi dizisi o nedenle verilen bilgiler ne kadar doğru bilemiyorum.

Tarihi dönem dizilerinden hoşlanıyorsanız göz atmanızı tavsiye edebileceğim bir dizi... Yalnız benim bitirdiklrim arasında yerini ne yazık ki alamayacak.

2 yorum:

  1. Bu diziyi izlemeye daha fırsatım olmadı..
    Ama buradan bakıdığında bile Ji Won Ha'yı role yakıştıramadım.. ^^" Rolünden daha çok Seukkie'ye yakıştıramamış da olabilirim.. Her ne kadar Secret Garden'de role yakışsa da Hyun Bin'e yakıştıramadığım gibi.. =P
    Seukki'yi Hong Gil Dong'tan zaten tarihi dizilere yakıştırıyordum..
    Hala listemde.. İzleyip göreceğiz bakalım. :D

    YanıtlaSil
  2. Tavsiyenize uyup izledim ama pek beğenemedim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...