17 Ocak 2011 Pazartesi

Lanetli Talih | Rachel Gibson


Ankara dönüşümde bu kitabı aldığımdan bahsetmiştim. Rachel Gibson'ın Lanetli Talih adlı kitabı ismine bakmayın aslında bir romantik-komedi... 333 sayfa ve yazıları büyük olduğundan çabucak bitiyor.  Martı Kitabevi'nin 17 TL gibi bir fiyata çıkardığı kitabı ben 5 TL gibi komik bir rakama aldım. Karanfil Pasajı'nda bulunan Gizem Kitabevi bu tarz -aslında çok satmayan kitapları- ucuza alıp sürümden kazanma politikasıyla satışa çıkartıyormuş. Ankaralı okulara duyurulur.

Neyse kitaba gelecek olursak; kitap Devon Hamilton-Zemaitis adlı ölü bir kadının cenazesiyle başlıyor. Bu benim değil kitabın tabiri... Neyse kadını gelip eski öğretmeni alıyor ve onu kendisi için en uygun cehenneme götürüyor. Elbette ki Walmart'taki bir standın görevlisi pozisyonuna...

Sahnemiz değişiyor ve Adele adında genç bir kadının -aslında otuzunu aşmış bir kadının- erkek arkadaşından ayrılma olayına tanık oluyoruz. Adele ilk erkek arkadaşından ayrıldıktan sonra bir daha mutluluğu yakalayamamış bir zavallı... Çıktığı her türden erkek ne yazık ki onu bir türlü mutlu edememiş.

Adele, ablasının doğumu için doğduğu kasabaya geri dönmek zorunda kalınca romanımızda asıl konusuna gelmiş bulunuyor. Burada hem yeğeni Kendra, hem de ablasının işleriyle uğraşırken aslında hiç istemediği bir sorunla karşılaşıyor.

Eski erkek arkadaşı Zach kadar büyük bir sorunla...

Bundan sonrasını kitabı okumak isteyenlere bırakmalıyım.

Konusu saklı kalsın ama ben okuduğum romantik komediler içinde bu kitaba en fazla 5 veririm. Neden mi? Yazar hanım anlatımı sürekli tekrarlıyor. Özellikle kızımızın "Ben onu seviyordum. O beni sevmiyordu. " şeklindeki söyleyişleri her konuşma içerisinde geçiyor. Dahası betimlemeleri beğendiğim halde bazı bölümler o kadar kısa tutulmuş ki kendimi bir an roman değil masal okuyormuşum gibi hissettim. Aynı zamanda anlatımı o kadar basit ki hiçbir şekilde sizi yormuyor. Yazın güneşlenirken çok iyi gidebilir.

Yazar cinselliği kitabında çok iyi kullanmış. Bu kitap için aşk mı yoksa tutku mu derseniz kesinlikle tutku derim. Çünkü kitap karakterleri önce cinsellik bakımından birbirlerini doyuruyorlar, aşık olduklarını ise kendilerine bile itiraf edemiyorlar.

Bunlara rağmen Rachel Gibson New York Times'ın çok satan yazarlarından... Orada çok tutmuş olabilir ama Türkiye'de aynı etkiyi sağlayacağından şüpheliyim.  

Orta karar, içerisinde cinsellik de olsun romantizm de derseniz önerebileceğim kafa sıkmayan bir kitap...

1 yorum:

  1. Ben bu kitabı 3.50 milyona aldım bugün :D 1.Bölümü bitirdim ve hariiika :D

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...